KGB pareigūnas papasakojo apie skandalingą V. Putino praeitį  (0)

Rusijos prezidentas Vladimiras Putinas ir jo „senas bendražygis“, dabartinis Federalinės narkotikų kontrolės tarnybos vadovas Viktoras Ivanovas paskutiniajame praėjusio amžiaus dešimtmetyje buvo susiję su nusikaltėlių grupuote.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

„Tambovo gauja, užsiiminėjusia narkotikų kontrabanda ir pinigų plovimu“, pareiškė ketvirtadienį buvęs KGB karininkas Jurijus Švecas teisme svarstant Aleksandro Litvinenkos nužudymo bylą, praneša „Newsweek“ korespondentas Damjenas Šarkovas.

J. Švecas papasakojo teismui apie pranešimą, kurį jis ir A. Litvinenka parengė 2006 metais, likus keletui mėnesių iki pastarojo nunuodijimo poloniu.

Pasak J. Šveco, „V. Putinas buvo tiesiogiai susijęs su kompanija, kuri plovė narkotikus iš Kolumbijos“ („Newsweek“ pabrėžia, kad buvo panaudota būtent tokia formuluotė).

Straipsnyje sakoma, kad informaciją J. Švecas gavo iš keleto šaltinių, tarp jų, iš A. Litvinenkos, „nenustatyto dalyvio“ – V. Ivanovui artimo žmogaus, o taip pat Ukrainos specialiųjų tarnybų.

J. Švecas pareiškė, kad V. Ivanovas „bendradarbiavo su banditais“, o V. Putinas jį „dengė“. Abu jie tuo metu dirbo Sankt Peterburgo administracijoje. Tarp žmonių, su kuriais kontaktavo V. Ivanovas ir V. Putinas, liudytojas įvardijo Vladimirą Barsukovą (Kumariną), 2009 metais nuteistą kalėti 14 metų už pinigų plovimą.

Anot J. Šveco, Federalinė saugumo tarnyba paskutiniojo dešimtmečio pabaigoje „pradėjo naudoti metodus, kuriuos anksčiau naudojo organizuoto nusikalstamumo atstovai – reketą, turto prievartavimą, „stogo“ užtikrinimą „draugiškoms“ komercinėms įmonėms ir griežtų priemonių taikymą „nedraugiškoms“, rašo leidinys.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Lrytas.lt
Lrytas.lt
(28)
(8)
(20)

Komentarai (0)