Kuo Kataras nustebins futbolo pasaulį 2022 metais? (Video)  (0)

„Didžiulė garbė projektuoti stadioną, kuriame vyks Pasaulio futbolo čempionatas 2022-aisiais. Džiaugiamės, kad mūsų projektas buvo išrinktas geriausiu“, – neslėpė džiaugsmo šešiuose pasaulio miestuose savo padalinius turinčio architektų kompanijos „Foster + Partners“ biuro įkūrėjas Normanas Fosteris.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Neseniai jis pristatė ambicingą „Lusail Stadium“ stadiono projektą, kuri bus statomas Kataro mieste Liusaile, skelbia vienas įtakingiausių architektūros portalų archdaily.com. Tikimasi, kad naujasis stadionas veiks ir pasibaigus FIFA čempionatui. O architektams buvo keliamas kone vienintelis, bet ypatingas reikalavimas – stadionas privalo būti patogus tiek sportininkams, tiek ir žiūrovams iš viso pasaulio. Stadionas, kuriame vyks čempionato atidarymo ceremonija ir finalinės rungtynės, talpins apie 80 tūkst. žiūrovų. Jo aikštė bus po atviru dangumi, tačiau per didelius karščius jis galės būti atvėsinamas iki 26 laipsnių aukščiau nulio.

„Laukiame, kol prasidės darbai ir tikimės, kad stadionas atitiks visus šiuolaikiško statinio reikalavimus ir taip pat atspindės Kataro kultūrą, – sakė 2022 metais Katare vyksiančio pasaulio futbolo čempionato generalinis sekretorius Hassanas Al Thawadis. – Pirmą kartą čempionatas rengiamas Artimuosiuose Rytuose ir mes turime viziją, kaip turi atrodyti pagrindinis stadionas. Šiuo metu šalyje jau vyksta kitų 5 stadionų statybos.“

 

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Lrytas.lt
Lrytas.lt
(15)
(1)
(14)

Komentarai (0)