Mistiškos istorijos, kurias naujame „X-Failų“ sezone galėtų narplioti FTB agentai Malderis ir Skali  (1)

„Tai buvo tik 13 metų pertrauka“, – sakė „X – failų“ kūrėjas Chrisas Cateris po to, kai aktoriai Davidas Duchovny ir Gillian Anderson pranešė nusifilmuosiantys dar šešiose serijose. „Gera žinia ta, kad nuo to laiko pasaulis tapo dar paslaptingesnis. Dabar yra puikus metas pasakoti istorijas“, – pridūrė C.Carteris.


Visi šio ciklo įrašai

  • 2015-04-08 Mistiškos istorijos, kurias naujame „X-Failų“ sezone galėtų narplioti FTB agentai Malderis ir Skali  (1)

Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Ir. C.Carteris yra visiškai teisus – galima prisiminti tuziną paslapčių per pastaruosius metus, kurios puikiai tiktų filmo siužetui. „The Guardian“ pateikia šešis mistiškus įvykius ir pabando trumpai pavaizduoti, kaip galėtų atrodyti kiekvienos iš šešių serijų siužetas.

Kolonijų išnykimo sindromas

Nuo 2004 m. visoje Europoje ir Šiaurės Amerikoje miršta bitės, o mokslas negali šito paaiškinti iki šiol. Šis reiškinys vadinamas Kolonijų išnykimo sindromu.

Galimas siužetas:

Biure Skali ieško duomenų apie varaotozes erkes ir nagrinėja ES teisės aktus, susijusius su nikotinoido nuodų uždraudimu. O Malderio šeštasis pojūtis priveda jį prie kiek labiau neįprasto atsakymo: neįtikėtinų savybių turinčio piktavališko medaus.

Kazachstano miego sutrikimai


Nuo 2013 m. pavasario visą Kalachi kaimą užliejo neįtikėtina miego banga. Vienas gyventojas užmigo net tuomet, kai vairavo savo motorolerį.

Galimas siužetas:

Po to, kai vienas kazachų pareigūnas pareiškia „Jūs čia nepageidaujama“, Skali savo Geigerio skaitiklį nusiveža į apleistą urano kasyklą, esančią šalia miesto. Malderis tuo metu supranta, kad nemirtinga miško dvasia jų sapnus naudoja savo galioms.

Karstinės įgriuvos


2014 m. Anglijos mieste Wycombe priparkuotą automobilį prarijo žemė. 2013 m. dingo žmogus kartu su visu savo namu Floridoje, o Gvatemaloje dar 2010 m. visa gamykla įkrito į 30 m skylę. Visais atvejais buvo kaltinamos įgriuvos.

Galimas siužetas:

Malderis įsitikinęs, kad tai yra nepaprasti laiko ir erdvės struktūrų portalai, o Skali tyrinėja sąskaitas faktūras iš tarptautinės naftos ir dujų bendrovės.

Škotijos šunų savižudybės tiltas


2005 m. per penkis mėnesius nuo Škotijos tilto paslaptingai nušoko šeši šunys. Kad būtų įminta ši mįslė, pagalbos buvo kreiptasi į šunų psichologija besidomintį daktarą, tačiau kol kas atsakymų nesulaukta.

Galimas siužetas:

Malderis parašo ilgą įrašą, kuris greitai atsiranda pirmajame „Reddit“ puslapyje. Laiške aiškinama, kad šunys mato senovės Škotijos folkloro figūrą: vaikščiojantį vaiduoklį. Skali rodo į kitoje tilto pusėje esančią mėsos gamyklą.

Laiku keliaujantis hipsteris


1940 m. buvo padaryta „South Fork“ tilto atnaujinimo nuotrauka Kanadoje. Dar 2010 m. kažkas pastebėjo, kad šioje nuotraukoje buvo žmogus, dėvintis itin modernius drabužius: marškinius, saulės akinius ir šukuoseną, labai populiarią 2010 metais.

Galimas siužetas:

Malderis pašte randa anonimo atsiųstą nuotrauką ir iškart keliauja į Brukliną, kad surastų kirmgraužą, vedančią į tiltų angas, kurias pranašavo Navajo legendos. Visą kelionės laiką Malderis ginčijosi su Skali per „Face Time“, o Skali atkreipia dėmesį, jog panašūs akiniai taip pat buvo matyti filme „Double Indemnity“, o žmogaus iš filmo kamera primena tuomečius „Kodak Folding Pocket“ modelius.

Baisūs spoksantys Wasco klounai


2014 m. lapkričio mėnesį kartojosi keisti įvykiai su „gąsdinančiais klounais“: žmonės, apsirengę klounų kostiumais, pasirodydavo laikydami balionus Kalifornijos Wasco mieste.

Galimas siužetas:

Kai Malderis Skali rankose dejuoja apie savo vaikystės koulrofobiją (klounų baimė), kurią sukėlė vizitas „McDonald's“ restorane, ji supranta, kad Malderiui nėra vilties, ir mėgina paslaptį išsiaiškinti pati viena... Tiesa slypi kažkur anapus...
Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: 15min.lt
(33)
(5)
(28)

Komentarai (1)