Nesiseka mokslai? Ne bėda - specialybė, kuriai diplomo nereikia, alga virš 1000 eurų, o paklausa milžiniška  (13)

Sumokėjęs mokesčius, vienerių metų darbo patirtį turintis suvirintojas galėtų gauti beveik tūkstančio eurų atlyginimą, o labiau patyręs – ir dar daugiau. Taip teigia Vilniuje atidaromo moderniausio Baltijos šalyse suvirinimo mokymo centro profesijos mokytojas Vytautas Petrokas.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Suvirintojai čia turėtų įgyti dar aukštesnę kvalifikaciją, nes mokymo centras išsiskiria naujomis technologijomis, naudojamomis ir pasaulinėse bendrovėse.

Anot Vilniaus Jeruzalės darbo rinkos mokymo centro, kuriame ir įsikūręs suvirinimo mokymo centras, direktoriaus Mindaugo Černiaus, robotai, kuriuos įsigijo mokykla, naudojami ir „Audi“ automobilių gamykloje, „Audi“ automobilių suvirinimui.

„Suvirinimo būdų yra daug ir jų atsiranda vis naujų. Technologijos vystosi. Atsiranda vis modernesnė įranga. Kuo modernesnė įranga, tuo labiau reikia žmogui ne tiek gebėjimų ir įgūdžių, kiek žinių. Viskas eina to link, kad atsiranda vis didesnis poreikis operatorių, kurie galėtų valdyti robotizuotus suvirinimo aparatus“, – pasakoja M. Černius.

Tam pritaria ir V. Petrokas, tikinantis, kad suvirintojo specialybė yra labai paklausi ne tik Lietuvoje, bet ir visoje Europoje. Be to, šių specialistų trūksta.

„Suvirintojai visais laikais buvo labai paklausūs. Niekas nepasikeitė iki šių dienų. Ypač paklausūs kvalifikuoti suvirintojai. Lietuvos įmonių jie tiesiog graibstomi. Žinoma, labai daug Lietuvos suvirintojų dirba Europos šalyse: Norvegijoje, Vokietijoje, Danijoje, Olandijoje, Švedijoje, Suomijoje, Estijoje. Tai – globali specialybė ir visur suvirintojų trūksta“, – tvirtina V. Petrokas.

Mokytojo teigimu, šiuo metu dirbtuvėse mokosi apie 15 mokinių. Dažniausiai tai – vyrai, tačiau per metus į mokslus ateina ir kelios moterys. Pasak V. Petroko, suvirintoju gali tapti visi, turintys noro, nes tam reikia turėti pagrindinį išsilavinimą ir motyvacijos. „Žinoma, jauniems išmokti lengviau, vyresniems tas procesas gal užtrunka ilgiau, bet išmoksta visi, kas nori“, – tikina V. Petrokas.

Jis prideda, kad mokymuose besistengiantis ir praktinės patirties įgijęs suvirintojas gali uždirbti nemenką uždarbį, nes suvirintojų atlyginimas, lyginant darbininkiškas profesijas, – vienas didžiausių. „Lietuvoje kvalifikuotiems suvirintojams galima uždirbti apie 1,5 tūkst. eurų. Turintis vienerių metų patirtį, motyvuotas suvirintojas jau galėtų „į rankas“ gauti beveik tūkstantį eurų“, – tikina profesijos mokytojas.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Lrytas.lt
Lrytas.lt
(37)
(15)
(22)

Komentarai (13)