Verta žinoti: nuo šiol rūkančių nepilnamečių tėvų lauks baudos ir tėvystės kursai  (31)

Seimui šią savaitę įtvirtinus draudimą nepilnamečiams rūkyti ir turėti tabako gaminių, Narkotikų, tabako ir alkoholio kontrolės departamento direktorė Inga Juozapavičienė „Žinių radijui“ sakė, kad tokiu įstatymu pirmiausia įtvirtinamas suvokimas, kad nepilnamečių rūkymo toleruoti negalima.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

„Tai ne tik baudimo funkcija, tai suvokimas, kad tai yra baustina ir netoleruotina – tai reikia žinoti. Šituo atveju bus kalbama ir apie tėvų atsakomybę ir netgi teismas, įvertinus visas aplinkybes, atskirais atvejais galės skirti ir tėvystės įgūdžių išklausymo kursus, kurie, be abejo, padėtų įgyvendinti tėvų valdžią vaikų atžvilgiu ir padėti spręsti tas problemas“, - laidoje „Aktualioji valanda“ antradienį sakė I. Juozapavčienė.

Jos teigimu, teismas, išnagrinėjęs administracinio teisės pažeidimo bylą, turės teisę skirti tėvystės įgūdžių ugdymo kursus, tačiau I. Juozapavičienė pažymi, kad tokia priemonė nebus skiriam kiekvienu atveju – tik tada, kai bus toks poreikis.

Departamento direktorė tikisi, kad toks įstatymas sumažins tabako gaminių vartojimą tarp nepilnamečių:

„Tikiuosi paklausos, žinant apie taikomą atsakomybę, mažinimo, kad bus susilaikoma nuo įsigijimo tų gaminių, atsakomybės tėvų ir geranoriško požiūrio ugdyti vaiko sveiką gyvenseną“, - teigė I. Juozapavčienė.

Už nusižengimus gresia 14-28 eurų bauda, o už jaunesnius nei 16 metų asmenis baudą turės sumokėti tėvai.

Visą laidos „Aktualioji valanda“ įrašą klausykite ČIA.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Žinių Radijas
(367)
(1)
(366)

Komentarai (31)