100 metų sulaukusiam vėžliui turės laiku keisti padangas (Video)  (0)

Kai Pembruke (Jungtinė Karalystė) gyvenanti šimtamečio vėžlio patelę, vardu Mrs T, neteko savo priekinių kojų (jas nugraužė žiurkės), jos gyvenimas nesustojo. Priešingai, gyvūnas dabar mėgaujasi dvigubai greitesniu gyvenimo tempu. O sunkiausia jam buvo išmokti... stabdyti.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Judėjimo galimybę praradęs gyvūnas iš savo šeimininkų gavo neįtikėtiną dovaną – priekines letenas atstojančius ratukus, kuriuos pavyko pritaikyti panaudojus seno žaislinio lėktuvo modelio detales.

Kaip sakė jos šeimininkė Jude Ryder, dabarvėžlys gali judėti kaip niekad greitai. „Jis naudoja užpakalines kojas, kad stumtų save į priekį. Manau, kad gyvūnas dabar daug laimingesnis, tik nėra galimybės paklausti jo paties. Juk jis turi „turbokompresorių“, – šypsodamasi pasakojo J.Ryder.

Šeimininkė teigė, kad priekines vėžlio kojas žiemos miego metu apgraužė žiurkė. Laimei, veterinarai padarė viską, kad išgelbėtų seną gyvūną. Tačiau perspėjo, kad negalėdamas judėti, jis bus pasmerktas lėtais ir skausmingai mirčiai.

Ratukus sukonstravo ir vėžliui pritaikė sūnus inžinierius Dale Sinclair-Jones.

„Jis dar pakankamai jaunas ir tikrai nugyvens dar 50 metų. Tereiks tik laiku pakeisti padangas“, – juokaudamas sakė D.Sinclair-Jones.


Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Lrytas.lt
Lrytas.lt
(26)
(2)
(24)

Komentarai (0)