10 postapokaliptinės fantastikos filmų, kuriuos galima pasižiūrėti laukiant naujojo "Bepročio Makso" (Video)  (9)

Jau greitai Lietuvos kino teatrus pasieks naujas niūrios postapokaliptinės fantastikos veiksmo filmas "Beprotis Maksas: įniršio kelias" (Mad Max: Fury Road). Puiki proga prisiminti ir galbūt pasižiūrėt kitus dėmesio vertus šio žanro filmus apie išgyvenimą žlugus nūdienos civilizacijai.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Beprotis Maksas (Mad Max, 1979)


Kadangi "Beprotis Maksas: įniršio kelias" bus pasakojimas apie įvykius, vykstančius tarp I-osios ir II-sios "Bepročio Makso" dalies, visai neprošal prisiminti šio filmo ištakas – pirmąją Bepročio Makso dalį, sukurtą dar 1979 m.



Aš – Legenda (I Am Legend, 2007)


To paties pavadinimo Ričardo Metisono romano ekranizacija apie nežinoma virusą, nusinešusio pusę žmonijos gyvybių, o kitą pusę pavertusio vampyrais. Tai istorija apie vienintelį žmogų, turintį nepaaiškinamą imunitetą šiam virusui. Naktimis jam tenka atrėminėti nesibaigiančius vampyrų antpuolius, o dienomis – kurti antivirusinį preparatą ir išsiaiškinti epidemijos priežastis.



Vandens Pasaulis (Water World, 1995)


Tolimoje ateityje dėl atšilusio klimato ištirpus ašigalių ledynams, visa Žemė atsidūrė po vandeniu. Filmo autoriai kviečia pabuvoti fantastiniame pasaulyje, kuriame ant vandens dar gyvena žmonijos likučiai. Brangiausiai čia kainuoja gėlas vanduo, žemė, maistas, rūkalai. "Rūkoriai", turintys transporto priemones su vidaus degimo varikliais, žudo, plėšia, ima kitus į vergovę. Pagrindinis herojus (aktorius Kevinas Kostneris) vandenynu klaidžioja fantastiniu savo laivu. Visus išlikusius vienija vienas tikslas – rasti salą. Vienoje kolonijoje gyvena graži moteris ir mergaitė su tatuiruote ant nugaros. Tatuiruotė – dalis žemėlapio, kuriame ir nurodyta, kur ieškoti salos. Savaime suprantama, mergaitės ieško ir "rūkoriai"...



Po 28 dienų (28 Days Later, 2002)


Grupė "žaliųjų" ekstremistų įsiveržia į primatų tyrimų centrą ir iš slaptos mokslinės laboratorijos paleidžia beždžionę, užkrėstą nekontroliuojamos agresijos virusu. Mirtinas virusas žaibiškai plinta per kraują ir prisilietimą su bet kokiu gyvu sutvėrimu – jis paverčia kiekvieną kraugeriu monstru. Po 4 savaičių baisi epidemija apėmusi visą Britanijos salą: daugelis bėga, kiti mėgina slėptis. Grupelei neužsikrėtusiųjų pavyksta pasislėpti apleistam name. Jiems teks išsiaiškinti padėtį ir pamėginti išgelbėti pasaulį.



Kelias (The Road, 2009)


Žemėje siautėja kataklizmai, civilizacija sunaikinta – kaip ir beveik visa gyvybė. Žmonijos likučiai pasiskirstė į kanibalus ir jų aukas. Pelenais padengtu keliu keliauja tėvas ir sūnus. Jie mėgina pasiekti šiltus kraštus, kad išgyventų...



Elijo knyga (Book of Eli, 2009)


Po pasaulinės katastrofos Amerika virto išdeginta dykviete. Begaliniais keliais, kuriuose knibždėte knibžda banditų, kovojančių dėl vandens ir maisto, keliauja keistas išminčius Elijas (aktorius Denzelis Vašingtonas). Vieną dieną jis pasiekia keistus kraštus. Kadaise čia buvo klestinti Kalifornija, dabar – pragaras, kuriame viešpatauja tironas Karnegis.



Po 28 savaičių (28 weeks Later, 2007)


Veiksmas vyksta praėjus 6 mėn. po to, kai agresijos virusas ištuštino Londoną. Kariuomenė įvedė tvarką ir mėgina iš naujo apgyvendinti miestą, kuriame – karantinas...



Sniego traukinys (Snowpiercer, 2013)


Žemė. Netolima ateitis. Prieš 17 metų planetoje įvyko technogeninė katastrofa. Ten, kur anksčiau augo miškai ir žydėjo sodai, dabar stūkso sniego pusnynai ir ledas. Gyvybė išliko tik didžiuliame traukinyje, be sustojimų riedančiame Transkontinentiu Šiaurės Azijos geležinkeliu. Pirmuosiuose vagonuose gyvena valdžios elitas, paskutiniuose – paprasti mirtingieji. Gyvenimas traukinio gale primena konclagerį: ligos, skurdas, prižiūrėtojų žiaurumas. Tačiau iš pažemintųjų ir įžeistųjų sluoksnio iškyla žmogus, galintis grąžinti teisingumą. Tiesa, kiekviena tauriausia idėja turi ir tamsiąją pusę, o kiekviena revoliucija savo vaikus... suryja.



Monstrų Ataka (Reign of Fire, 2002)


2020-ieji. Planetoje karaliauja žiaurūs ugnimi alsuojantys drakonai, prisikėlę dėl nelemtos žmonijos klaidos. Sudeginto Londono gyventojų likučiai, tarp kurių – bebaimis karys Kujinas, glaudžiasi po žeme ir atkakliai priešinasi alkanų ir kerštingų padarų ordoms. Vilties išgyventi suteikia tik drąsuolio Van Zano vadovaujamo drakonų medžiotojų būrio pasirodymas. Netrukus kovotojai sužino apie ypatingą drakonų patiną, kuris yra vienintelis visos rūšies tęsėjas. Ar žmonės sugebės įveikt pabaisas ir išlikti?



Baterija (The Battery, 2012)


Tai istorija apie du beisbolininkus – Beną ir Mikį, kurie keliauja po Naująją Angliją. Klajoja kur akys veda. Vienintelė bėda – žmonija beveik išmirė, o kone kiekvienam žingsny galima sutikt zombių. Filmo herojai klajoja po miškus, vengia miestų, o į pastatus užsuka tik retkarčiais. Keliaudami vyrukai netikėtai randa porą nešiojamų radijo stotelių ('"racijų"), kurios transliuoja išgyvenusiųjų pokalbius...


(41)
(12)
(29)

Komentarai (9)