Kaip iš kitos planetos: keisčiausios pasaulio vietos  (0)

Norint pasijusti kaip kitoj planetoj nereikia nei filmo apie kosmosą, nei netikrų maketų. Užtenka vos trumpam iškeliauti į skirtingus, bet labai savitus mūsų žemės kampelius ir pamatysi vaizdus, kurie gali atimti amą. Šviečiantis vanduo, mirgantys urvai ir lyg stiklo šukėm nuklotas ežeras – tai tik dalis to, ką galima pamatyti.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Žvaigždžių jūra (Sea of Stars), Vaadhoo sala, Maldyvai

Pati Vadhoo sala yra laikoma vienu iš rojaus kampelių žemėje. Tad nenuostabu, jog tokie pasakiški reiškiniai vyksta būtent čia. Kai naktį danguje suspindi žvaigždės, lyg jų atspindys mirgėti pradeda ir jūros vanduo. Šis spindintis vanduo yra visiškai natūralus fenomenas, tačiau itin retas. Jis mirga mėlynai dėl vandenyje esančių planktonų - šarvadumblių. Jų ląstelių membranos reaguoja į elektrinius signalus ir švyti. Taip jie gali sukurti savo unikalų apšvietimą. Šie planktonai smarkiai susitelkia pakrantėje, tad didelė jų koncentracija sukuria šį žvaigždžių veidrodžio efektą.

Žalsvai melsvos spalvos ledas, Baikalo ežeras, Rusija

Sibire esantis ežeras yra didžiausias švaraus vandens ežeras mūsų planetoje. Žinoma, nepamirškime fakto, kad tai yra seniausias (25 mln. m.) ir giliausias (1 700 m.) ežeras pasaulyje. Kaip iš kitos planetos jis atrodo kiekvieną žiemą paspaudus šaltukui. Vos ežeras užšąla, pasirodo šukės, pabirusios per visą jo paviršių. Skaidrus ir švarus ledas, lūžinėdamas ir stumdamas atlūžusias dalis sukuria tikro sudužusio stiklo efektą. Turistai kiekvienais metais plūsta į šią vietą ne tik pasigėrėti vaizdu, bet ir panardyti lediniame vandenyje po susidariusiu įspūdingu ledu.

Glowworm Urvai, Waitomo sala, Naujoji Zelandija

Vis dėlto gyvūnai švyti ne tik vandens gelmėse, bet ir paviršiuje. Melsvą šviesą skleidžiantys kirminai yra išskirtinai šiaurės Naujosios Zelandijos gyventojai. Ir būtent jie sukuria žmones pritraukiantį mirgančios olos įspūdį. Ši atrakcija yra viena iš pagrindinių turistų pritraukimo vietų šiauriniame regione. Įėjus į olą atrodo lyg vaikščiotum po naktiniu dangumi. Tačiau iš tiesų vaikštai po pilną kirminų olą. Tad keliauti čia reiktų tik tuo atveju, jei tokie žemės sutvėrimai nekelia baimės.

Povandeninis krioklys, Mauritanija

Nors Mauritanija ir yra atokiai esanti sala, bet kiekvienais metais ji pritraukia tūkstančius žmonių iš viso pasaulio. Juos traukia ne tik šiltas klimatas, bet ir įspūdingas povandeninio krioklio reginys. Atrodo, lyg vanduo subėga į žemės gilumas, tačiau visa tai tik iliuzija. Tokį kerintį reginį sukuria atitinkamai dėl vandens srovių sugulęs smėlis ir dumblas, kuris suteikdamas vandens paviršiui atspalvį, sukuria krioklio efektą. Visgi toje vietoje nuo krioklio nukristi neįmanoma. Vienintelis vandens srautas, kuris jus nuneštų, yra jūros srovė.

Ledo Ola Skatefell, Islandija

Ledo urvai yra laikinas darinys, kuris atsiranda ledynų kraštuose. Tad ši lyg iš kitos planetos atsiradusi vieta irgi laikina. Visgi pasidairyti šiame žvarbiame urve tikrai verta. Vos vanduo nuplauna ledkalnio viršutinį nuosėdų sluoksnį, šviesos žaismas sukuria mirgančius ir žėrinčius vaizdus urvo viduje. Jausmas - lyg būtum stikliniame pasaulyje. Visgi ledynas po truputi keičiasi, tad nėra žinoma kaip ilgai ši vieta dar išliks tokia kerinti.
Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Grynas.lt
Grynas.lt
Autoriai: Dovilė Daukšaitė
(91)
(0)
(91)

Komentarai (0)