Žaliojo tilto skulptūros nukeliamos (Video)  (10)

Sekmadienio rytą ant Vilniaus Žaliojo tilto pradėti parengiamieji darbai avarinės būklės skulptūroms nukelti - virinami specialūs plieniniai rėmai, kad skulptūras galima būtų nukelti saugiai ir jų nepažeidus.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Kultūros paveldo departamentas Vilniaus savivaldybei yra davęs sutikimą laikinai nukelti 4 skulptūrų grupes rekonstrukcijai, nes dabartinė jų būklė kelia pavojų praeiviams ir tiltu važiuojančioms transporto priemonėms: metalas paveiktas korozijos, ištrupėjusios skulptūros dalių suvirinimo siūlės, vietomis matomi plyšiai, įtrūkimai.

Naujausios Vilniaus Gedimino technikos universiteto atliktos ekspertizės išvados rodo, kad per pastaruosius šešerius metus įtrūkimai plėtėsi, irimas paspartėjo. Nestabilios skulptūrų dalys gali bet kada atsiskirti ir kristi ant praeivių, ar į Neries krantinę. Pasak ekspertų, ilgiau delsiant, dėl kritinės būklės skulptūrų nukėlimo darbai ateityje gali būti labai komplikuoti arba iš viso neįmanomi.

Žaliasis tiltas su skulptūromis, vaizduojančiomis kareivius, darbininkus, valstiečius ir studentus, yra pripažintas valstybės saugomu objektu, todėl apie atliekamus darbus yra informuotas Kultūros paveldo departamentas prie Kultūros ministerijos.

Pasak Vilniaus savivaldybės pranešimo, šiuo metu parengiamieji darbai vyksta sklandžiai. Nuo sekmadienio, kol vyks darbai, eismas Žaliuoju tiltu bus laikinai ribojamas. Šiuo metu pėsčiųjų eismas ribojamas viena tilto puse.

Darbus atlieka bendrovė „Grinda“. Demontuotos skulptūros bus saugomos vienoje iš savivaldybei priklausančių UAB „Grinda“ aikštelių.

Skulptūrų nukėlimo darbai kainuos apie 38 tūkst. eurų.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Savaitė
Savaitė
(12)
(1)
(11)

Komentarai (10)