Ekspertai: 2016-ieji bus geriausi metai Europos ekonomikai per visą dešimtmetį  (9)

Atsigavimo ženklai didžiųjų Europos šalių ekonomikose leidžia spėti, kad 2016 m. bus geriausi metai regione per visą dešimtmetį. Tačiau ar tikrai?


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Skelbiama, kad nuotaikos Prancūzijos pramonės sektoriuje gerėja, o tai yra naujausias ženklas, kad Europos centrinio banko (ECB) finansinio stimuliavimo programa, silpnas euras ir žemos naftos kainos euro zonai išeina į naudą ir padeda sušvelninti neigiamą Graikijos skolų įtaką, rašo cnbc.com.

„Prancūzija visada velkasi gale pagal pramonės gamybą ir verslo pasitikėjimą, dėl to tai, kad Prancūzijoje nuotaikos kinta, yra labai svarbu“, – sakė investicijų konsultavimo bendrovės „Martin Currie“ vadybininkas Michaelas Browne'as.

„Tai reiškia, kad turime augimą Didžiojoje Britanijoje, Vokietijoje, Italija taip pat suka ta linkme, o dabar ir Prancūzija“, – džiaugėsi M.Browne'as.

Daugeliui gali pasirodyti, kad toks optimizmas yra pernelyg ankstyvas, žinant, kad Europos ekonomikos augimas ilgą laiką atsiliko nuo JAV. Vis dėlto, M.Browne'as siūlo nepamiršti, kad šių metų antroje pusėje Senojo žemyno ekonomikos būklė pagerėjo. Pirmąjį 2015 m. ketvirtį ekonomikos augimas 19 narių euro zonoje siekė 0,4 proc., o tai – geriausias rodiklis nuo 2013 m. antrojo ketvirčio.

Ekonominių tyrimų instituto „McKinsey Global Institute“ padalinio Paryžiuje vadovas Ericas Labaye sakė tikintis, kad politikai turi pagrindą vykdyti struktūrines reformas dėl ilgalaikio ūkio augimo.

„Šiuo metu atmosfera yra labai teigiama bandant Europoje įgyvendinti ilgojo laikotarpio pertvarką, kuri apimtų struktūrines reformas, galinčias pagerinti konkurencingumą“, – sakė E.Labaye.

Instituto atliktas tyrimas parodė, kad nepaisant to, jog ekonomikos augimas Europoje buvo vangus nuo finansų krizės pradžios, tačiau naftos kainų mažėjimas, palankus valiutų kursas ir ECB politika reiškia, kad dabar – palankus metas ambicingoms reformoms, padėsiančioms prisidėti prie darbų kūrimo ir investicijų pritraukimo.

Per pastaruosius metus euras JAV dolerio atžvilgiu susilpnėjo 19 proc., o tai euro zonos eksportuotojams suteikia nemažą konkurencinį pranašumą už Europos ribų.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: 15min.lt
(16)
(9)
(7)

Komentarai (9)