6 gero arbūzo požymiai  (0)

Arbūzas – turbūt pats sveikiausias vasaros desertas, kurį mėgsta ir vaikai, ir suaugusieji.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

92 proc. arbūzo sudaro vanduo, todėl šis vaisius, o tiksliau – didelė uoga, padeda išlaikyti organizme skysčių balansą. Taip pat jame daug antioksidantų – vitaminų A ir C, kalio, kraujagyslėms itin vertingų amino rūgščių arginino ir citrulino. Svarbu ir tai, kad arbūze yra likopeno – medžiagos, kuri, kaip rodo tyrimai, saugo nuo prostatos vėžio.

Kaip nusipirktipuikiai prinokusį, gerą arbūzą?

Pirkėjo gidą parengė adme.ru.

Arbūzas turi būti nemažas, tačiau ne sunkus tarsi akmuo – tai neprinokusio arbūzo ženklas.

Arbūzą spaudžiant rankomis, jis turi šiek tiek traškėti. O padaužius arbūzą delnu ar kumščiu, turi skambėti lyg būgnas. Mat gerai prinokusio arbūzo viduje susidaro mažytės ertmės, todėl garsas beldžiant turi rezonuoti. Pernokęs arbūzas skambės taip, tarsi daužytumėte į akliną sieną.

Iš išorės neturėtų būti jokių žievės pažeidimų. Ji turi būti neįdaužta, be įbrėžimų ar tuo labiau – puvinio. Arbūzo „uodegėlė“ turi būti sausa. Jeigu ji žalia, – arbūzas nėra prinokęs.

Nesibaiminkite geltonos ar oranžinės dėmės ant arbūzo šono – tai požymis, kad arbūzas gulėjo ant žemės ir toje vietoje negavo saulės. Jeigu ši dėmė – balta, arbūzas dar neprinokęs.

Tikima, kad moteriškosios lyties arbūzai – saldesni. Kiti neigia šį mitą, – neva arbūzo saldumą nulemia veislė. Bet jeigu tikite tuo, kad arbūzai „mergaitės“ saldesni, susiraskite tokį, kurio apskritimas priešingoje nei uodegėlė pusėje – kuo platesnis. Tai ir bus moteriškosios lyties arbūzas.

Arbūzo žievės spalva ar rievių ryškumas neturi jokios reikšmės. Ji, kaip ir arbūzo forma, priklauso nuo jo veislės.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Lrytas.lt
Lrytas.lt
(56)
(3)
(53)

Komentarai (0)