Principai vis dar svarbiau nei blaivus protas: Rusija atvykstantiems ES gyventojams įveda privalomą daktiloskopiją  (6)

Rusijos planuoja įvesti atvykstantiems ES gyventojams privalomą daktiloskopiją, t. y. pirštų antspaudų rinkimą, taip atsakydama į ES sprendimą reikalauti atvykstančių rusų pirštų antspaudų, praneša rbc.ru.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

„Rosturizm“ vadas Olegas Safonovas pareiškė, kad Rusija ES piliečiams taikys privalomą daktiloskopijos patikrą, tiesa, jis pripažino, kad toks sprendimas šiai šaliai reikš gerokai apmažėjusį turistų srautą ir tokiam sprendimui asmeniškai nepritaria.

Praėjusią savaitę Europos Sąjunga paskelbė apie pokyčius gaunant Šengeno šalių vizą: nuo rugsėjo 14-osios tam bus būtina pateikti savo pirštų antspaudus.

„Europos Sąjungos šalys išduodant vizas rusų turistų atžvilgiu įvedė privalomą daktiloskopiją. Atsakydami šį atvirai nedraugišką žingsnį taip pat planuojame įvesti panašią sistemą, tačiau, mūsų nuomone, tai akimirksniu prives prie turistų srauto sulėtėjimo“, – cituojamas agentūros vadovas. Jo teigimu, į Rusiją atvyksta daugiausiai pagyvenę asmenys. „Tai nejauni asmenys, kuriems dėl nedidelio Rusijos vizų centrų skaičiaus užsienyje bus daug sunkiau gauti rusišką vizą“, – aiškino jis.

Nuo rugsėjo keturioliktosios norintiems gauti Šengeno vizą rusams teks atlikti daktoloskopiją, nes Rusija bus prijungta prie bendro Europos Sąjungos vizų sistemos. Naujoji tvarka bus taikoma visiems, išskyrus vaikus iki 12 metų, invalidus, kurie negali fiziškai duoti pirštų antspaudų, o taip pat šalių vadovų ir vyriausybės atstovų, ministrų kabineto, delegacijų narių ir jų sutuoktinių, jeigu šie lankosi su oficialiu vizitu.

ES atstovas Rusijoje Vygaudas Ušackas žiniasklaidai ramino rusus, kad šie pokyčiai leis efektyviau ir patogiau tvarkyti duomenų bazę. Taip pat tai suteiks supaprastintą galimybę prašyti vizos atnaujinimo.

Okupuoto Krymo gyventojai su naująja tvarka buvo susipažinę jau nuo šių metų birželio, kai ES įvedė naująjį vizų režimą Ukrainai. Tačiau norintys atvykti į Šengeno šalis krymiečiai turėjo vykti į konsulatą neokupuotoje Ukrainos teritorijoje.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: TV3
TV3
(13)
(2)
(11)

Komentarai (6)