Kinė beveik 50 metų kentėjo galvos skausmą – priežastis šokiravo  (0)

Kinijoje gyvenanti Liu (48) neseniai apsilankiusi pas gydytoją patyrė tikrą šoką. Ją jau daugelį metų kankina galvos skausmai, kurių priežastis, pasirodo – kaukolėje įstrigęs svetimkūnis.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Gydytojai tikina, kad 5 centimetrų adata į Liu kaukolę pateko prieš daugybę metų. Greičiausiai dar tuomet, kai Liu buvo visai mažytė. Moteris pripažįsta, kad galvos skausmus kentėjo visą savo gyvenimą.

Ji ne kartą lankėsi pas gydytojus, tačiau jie nė karto taip ir nebuvo nustatę skausmo priežasties. Pastaruoju metu padėtis tik blogėjo. Be galvos skausmų, Liu pradėjo tirpti pusė kūno.

Medikai nedelsdami atliko Liu magnetinio rezonanso tyrimą. Aparatas pradėjo pypsėti, vos į jį pateko Liu galva. Tada Liu buvo paskirta atlikti kompiuterinę tomografiją.

Rezultatai šokiravo – gautose nuotraukose akivaizdžiai matėsi, jog moters galvoje įstrigusi adata. Gydytojai padarė išvadą, kad adata jos kaukolėje prabuvo maždaug 46 metus.

Tačiau Liu negalėjo paaiškinti, kaip ir kodėl adata atsidūrė jos galvoje. „Gydytojai man pasakė, kad adata į mano kaukolę pateko, kai man buvo vos 18 mėnesių. Laimei, ji neturėjo įtakos mano vystymuisi“, – sakė Liu.

Medikai pasiūlė Liu atlikti atvirą kaukolės operaciją, kurios metu bus pašalinta adata. Kitaip gali atsirasti įvairiausios komplikacijos, tarp kurių ir epilepsija. Nepaisant didelės rizikos moteris sutiko operuotis.
Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Lrytas.lt
Lrytas.lt
(29)
(3)
(26)

Komentarai (0)