JAV teismas pripažino dainą „Happy Birthday to You“ visuomenės nuosavybe  (0)

Pačios populiariausios dainos anglų kalba – Happy Birthday to You – tekstas negali būti apsaugotas autorinėmis teisėmis ir yra visuomenės nuosavybė, skelbiama JAV apylinkės teismo teisėjo George'o H. King'o Warner/Chappell Music pretenzijų bylos sprendime, kurio ištraukas pateikia Billboard.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Teisėjo žodžiais tariant, 1935 metais autorines melodijos teises užregistravusi Summy Company negavo teisių į tekstą, ir ją nupirkusi Warner/Chappell negali pretenduoti į tokias teises.

Warner/Chapell reikalaudavo mokesčio už visus viešus dainos atlikimus, ir dažniausiai juos gaudavo, nes niekas nenorėjo šiuo klausimu nenorėjo kreiptis į teismą. Dokumentinio filmo apie dainą Happy Birthday to You atsisakė mokėti 1500$ ir pateikė ieškinį tvirtindami, kad Warner/Chappell gali pretenduoti tik į 1935 m. fortepijono aranžuotės teises, o ne į tekstą ar melodiją.

Dainą su sveikinimais gimimo dienos proga dar XIX amžiaus gale parašė mokytoja Patty Smith Hill ir jos sesuo Mildred. Pirmosiose teksto ir natų publikacijose apie autorių teises neužsimenama.


tvrain.ru

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: www.technologijos.lt
(8)
(1)
(7)

Komentarai (0)