Nauja mada: mirusieji aprengiami kaip reperiai ar superherojai (Foto)  (2)

Puerto Rike plinta keista mada, kai per šermenis mirusieji ne guldomi į karstą, bet aprengiami ir pastatomi ar pasodinami kokia nors poza taip, tarsi jie būtų gyvi ir kažką veiktų. Madą pradėjusi šalies gyventoja Damaris Marin teigė, kad tai padeda artimiesiems gedėti.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

D.Marin laidojimo rūmuose galima pamatyti sukrečiančius vaizdus. Ant kėdės besiilsintis vaikinas su cigarete tarp pirštų atrodo, kaip bet kuris kitas žmogus. Tačiau taip sėdintis 26-metis Fernando de Jesusas Diazas Beato iš tiesų negyvas – jis miręs nuo šautinės žaizdos.

Nuotraukose galima matyti, kaip negyvas jaunuolis per šermenis buvo pasodintas taip, kad atrodytų, jog jis vis dar gyvas. Velionio drabužiai ir žvilgantys balti sportbačiai atrodė kaip ką tik pirkti, o jo galvą puošė madinga kepurė. Jaunuolis buvo balzamuotas, aprengtas ir pasodintas taip, kaip norėjo jo artimieji.

Tačiau tai nėra vienintelis toks atvejis, kai per šermenis mirusieji neguli karste. Puerto Rike pradėjo plisti mada gedintiems artimiesiems paskutinį kartą parodyti mirusiuosius tokius, kokie jie buvo būdami gyvi ir pilname jėgų žydėjime.

„Kai šeima pamato žmogų tokioje pozoje, jie mano, kad jis vis dar gyvas“, – apie tokį gedėjimo būdą šnekėjo netradicinių laidojimo namų prezidentė D.Marin.

Nuo 2009 metų D.Marinsu mirusiaisiais surengė devynias tokio pobūdžio „parodas“.

Praėjusį spalį 23 metų Jomaro Aguayo Collazo kūnas buvo pasodintas prie domino stalo esančio jo motinos bare. Velionis nuo galvos iki kojų buvo aprengtas mėlynu „Adidas“ sportiniu kostiumu.

Jis taip pat buvo su kepure, sportbačiais ir akiniais nuo saulės, o ant kaklo puikavosi auksinė grandinė. Iš šono atrodė, kad velionis iš tiesų susikaupęs žaidė domino.

2014 metais nužudytas boksininkas Christopheris Rivera Amaro buvo pastatytas bokso ringe. Jaunasis sportininkas dėvėjo tikrą boksininko aprangą ir pirštines ir atrodė pasirengęs aršiam mūšiui.

Velionio artimieji pozavo šalia kūno, kai buvo darytos paskutinės nuotraukos.

Dar vienas žmogus, kurio šeima pasirinko neįprastą atsisveikinimo būdą, buvo 55-metis Renato Garcia, kuris mirė nuo astmos priepuolio.

Artimieji nusprendė pagerbti velionio atminimą jį aprengdami superherojaus „Žaliojo žibinto“ („The Green Lantern“) kostiumu.

R.Garcia šį komiksų išgarsintą didvyrį ypatingai mėgo ir būdamas gyvas nešiodavo veikėjo aptemptą žalią kostiumą ir kaukę, kuriuos buvo radęs šiukšlių dėžėje.

Laidotuvių namų savininkė teigė, kad toks ypatingas velionių sodinimas į tam tikras pozas papildomai nekainuoja, o kainos prasideda nuo 2 tūkst. dolerių (1778 eurų).

Vis dėlto kūnai nėra palaidojami su šiais ekstravagantiškais drabužiais. Paskutiniam atsisveikinimui yra naudojama tradicinė laidotuvių apranga.

„Žmogų galima pastatyti į bet kokią pozą, – atviravo D.Marin. – Pačioms laidotuvėms velionis yra paguldomas į karstą“.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Lrytas.lt
Lrytas.lt
(12)
(19)
(-7)

Komentarai (2)