„Facebook“ slapsto jums skirtas žinutes – kaip jas atrasti?  ()

Socialinis tinklas „Facebook“ turi slaptavietę, kurioje saugo vartotojams siųstas, tačiau jiems taip ir neparodytas žinutes. Čia turėtų pakliūti žinutės, kurias „Facebook“ palaikė brukalais, tačiau toli gražu ne visi filtro neįveikę pranešimai tokiais laikytini.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

„Facebook“ ne sykį keitė taisykles, kaip vartotojai gali susisiekti su asmenimis, kurių nėra jų draugų sąraše. Anksčiau šios žinutės automatiškai keliaudavo į atskirą aplanką, pavadintą „Other Inbox“, o vartotojas apie gautą pranešimą nebūdavo niekaip informuojamas – šias žinutes jis galėjo rasti tik pats užėjęs į šį aplanką. Apie tai žinojo ne visi, o ir žinantieji retai kada „kitų žinučių“ aplanke knaisiodavosi.

Dėl to praėjusiais metais „Facebook“ pakeitė žaidimo taisykles: dabar nusiuntus žinutę „nedraugui“, šis gauna žinutės užklausą. Jei ją patvirtina, vartotojai gali tarpusavyje bendrauti. Užklausą atmetus siuntėjas jokio atsakymo negauna. Tiksliau, jis net nesužino, ar vartotojas užklausą apskritai pamatė.

Problema ta, kad „Facebook“ ir toliau bando filtruoti pranešimus, kurie sistemai atrodo panašūs į brukalus. Taigi vartotojai ne visada gauna pranešimą, jei kažkas bando su jais susisiekti, o šie pranešimai nugula minėtoje slaptavietėje. Žinutės gavėjas apie ją gali nieko nežinoti, o siuntėjas savo pranešimo likimo taip ir nesužino.

Na, gerai, nėra ji tokia jau slapta – atrasti ją gana lengva. Tačiau, esame įsitikinę, jos dar niekada netikrinote. O vertėtų. Mes ten radome įdomių dalykų. Gaila, pavėluotai.

Taigi kaip tai padaryti?

Kompiuterių naudotojai turėtų sekti šiuos žingsnius:

1. Prisijungę prie „Facebook“, puslapio dešinėje viršuje spauskite žinučių simbolį (du pokalbių „balionus“);

2. Pasirinkite „Žinučių užklausos“. Jums bus pateiktos žinučių užklausos, apie kurias turėjote būti įspėti;

3. Sąrašo apačioje matysite nuorodą „See filtered requests“ (liet. rodyti išfiltruotas užklausas) – paspauskite ją ir... grožėkitės.

Telefonų naudotojai turėtų atlikti šiuos veiksmus:

1. Atidarykite „Facebook Messenger“ programėlę;

2. Eikite į nustatymus („Android“ – žmogaus ikonėlė dešinėje viršuje; „iOS“ – krumpliaratis dešinėje apačioje);

3. Pasirinkite „People“ (liet. žmonės) ir „Message Requests“ (žinučių užklausos);

4. Sąrašo apačioje spauskite „See filtered requests“ – pamatysite ko dar nematėte.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Lrytas.lt
Lrytas.lt
Autoriai: Gediminas Gasiulis
(10)
(15)
(-5)

Komentarai ()