Latviai įvertino, kokio dydžio alga yra būtina oriam gyvenimui  (47)

34 proc. apklaustų Latvijos gyventojų įsitikinę, kad oriai gyventi jiems pakaktų 1122 eurų per mėnesį. Toks atlyginimas turėtų būti mokamas „į rankas“, praneša LRT RADIJAS, apžvelgdamas Latvijos verslo naujienas.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Tiesa, daugelį apklaustų moterų tenkintų ir penktadaliu mažesnis atlyginimas. Tai rodo pastarosiomis dienomis atliktos šalies gyventojų apklausos.

Du trečdaliai apklaustųjų teigia esantys priversti dirbti už minimalų atlyginimą – 580 eurų per mėnesį, neatskaičiavus mokesčių. Atlyginimai per keturis šių metų mėnesius padidėjo 22-iem proc. apklaustųjų, 12-ai proc. – sumažėjo, 56-iems proc. apklaustųjų liko nepakitę.

Palyginimui, Lietuvoje statistikos departamentas skelbė, kad Lietuvoje 2015 m. vidutiniškai darbuotojas per mėnesį uždirbo 540 eurų į rankas. Iš įvairių apklausų aiškėja, kad dažniausiai programavimo specialistas Vilniuje uždirba 1100 eurų, Kaune ir Klaipėdoje 900, kitur apie 760 eurų. Tuo tarpu profesionalus statybininkas uždirba apie 2 tūkst. eurų į rankas, o vadovaujantis ir 5 tūkst. Tai Vilniuje, kituose miestuose atlyginimas sukasi apie 1 tūkst., nors yra mažų bendrovių, kur uždirbama po 600 eurų.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: lrt.lt
lrt.lt
Autoriai: Arūnas Vaikutis
(28)
(10)
(18)

Komentarai (47)