Rusiškos programos galimybės tokios įspūdingos, kad ja jau susidomėjo ir JAV vyriausybė  ()

Rusų „NTechLabs“ sukurta veidų atpažinimo programinė įranga aplenkė geriausias analogiškas „Google“ ir kinų bendrovių programas. „FindFace“ gali atpažinti konkretų veidą iš milijono per sekundės dalį, tačiau įrangos kūrėjai teigia, kad tai tėra tik ledkalnio viršūnė, rašo buzzfeed.com


Visi šio ciklo įrašai

  • 2016-05-11 Rusiškos programos galimybės tokios įspūdingos, kad ja jau susidomėjo ir JAV vyriausybė  ()

Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

„NTechLabs“ įkūrėjai Artiomas Kucharenko ir Aleksandras Kabakovas įrangos galimybes neseniai pristatė JAV vyriausybės pareigūnams.

Rusai teigia, kad „FindFace“ galima pritaikyti daugybėje sričių – pasitelkę įrangą prekybininkai galėtų sekti pirkėjų įpročius, policijos pareigūnams įranga leistų atnaujinti senas bylas, o vyriausybės saugumo agentūros galėtų ieškoti įtariamųjų įrašų duomenų bazėje akimirksniu.

A.Kucharenko ir A.Kabakovas sako puikiai suprantantys, kokių privatumo iššūkių tokia programinė įranga gali sukelti.

Rusijoje, kur „FindFace“ gali naudotis visi, turintys profilius rusiškame „Facebook“ analoge „Vkontakte“, privatumo šalininkai jau parodė, kad programine įranga piktaudžiaujama.

Kovo mėnesį fotografas Igoris Cvetkovas fotografavo keistuolius gatvėje Sankt Peterburgo metro, ir vėliau pagal jas įranga 70 proc. tikslumu atpažino žmones „Vkontakte“.

Dar po keleto savaičių Rusijos tinklalapis „FindFace“ panaudojo tam, kad surastų Rusijos pornografijos garsenybių profilius „Vkontakte“ ir prie jų priekabiavo.

Susirūpinimas, kokiais tikslais ir kaip policijos pareigūnai ar saugumo agentūros naudos veidų atpažinimo programas dabar nerimą kelia privatumo šalininkams. Nors veidų atpažinimo programos nėra naujas dalykas, „FindFace“ tikslumas ir greitis gerokai pralenkia ligšiolines tokio tipo programas.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: 15min.lt
(23)
(3)
(20)

Komentarai ()