Britų siurrealisto katkrūmiai – interneto sensacija  ()

Britų dailininkas siurrealistas Richardas Saundersas kartą pamatė dekoratyvinį krūmą, kuris savo forma jam priminė snaudžiantį katiną. Dabar R.Saundersas (69 m.) pats kuria fantastinių kačių atvaizdus, kurie jo nuotraukose atstoja krūmus ir medžius.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Įsivaizduokite, kad vaikštote po gražų anglišką parką. Pasukate už kampo ir išvystate prie ežero tingiai drybsantį didžiulį katiną – meniškai apkarpytą žalią krūmą. Iš R.Saunderso siurrealistinės sąmonės išplaukę ir į didžiules pseudofotografijas įkomponuoti katkrūmiai iškart išpopuliarėjo socialiniuose tinkluose.

Visose nuotraukose užfiksuotas R.Saunderso augintinis – rusų melsvųjų veislės Tolis. Pirmajam katkrūmiui sukurti R.Saundersas panaudojo miegančio Tolio nuotrauką – perkėlė ją į kitą nuotrauką, kurioje užfiksuotos Hol Barno dvaro apylinkės. Ten jis pamatė topiarinio – figūrinio karpymo – meno technika padaryta debesį.

„Debesis man priminė miegantį gyvūną ir pamaniau, kad debesį galima lengvai pakeisti katinu“, – pasakojo menininkas. Vienas naujausių jo darbų – katkrūmis, lakantis ežero vandenį Peinšilo miestelyje Surėjaus grafystėje, – feisbuke sulaukė daugiau kaip trijų milijonų peržiūrų.

„Nustebau, kad tie katkrūmiai žaibiškai išplito po visą internetą. Niekada neplanavau uždirbti iš šio projekto. Man tai tiesiog malonumas“, – sakė R.Saundersas.

Pasak jo, jis visada leidžia aiškiai suprasti, kad katkrūmiai ir katmedžiai įvairiose Didžiosios Britanijos vietose – netikri, tačiau apie 25 proc. žmonių, išvydusių neįprastai apkarpytus augalus, mano, kad jie tikri.

Vis dėlto R.Saundersas norėtų, jog žmonės iškart suprastų, kad katkrūmiai netikri. Pasak jo, jis nori pripažinimą pelnyti už meną, o ne žiūrovų mulkinimą.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Lrytas.lt
Lrytas.lt
Autoriai: Milda Augulytė
(28)
(6)
(22)

Komentarai ()