Rusijos elitą gydantis medikas: „beveik visi reklamuojami vaistai ir papildai yra beverčiai ir dažniausiai žalingi žmonėms“  (5)

Buvęs Kremliaus ligoninės gydytojas, klinikos vadovas, šiuo metu gydantis politikos ir verslo elitą, Aleksandras Myasnikovas Rusijoje prieš trejus metus parašė knygą „Kaip gyventi ilgiau nei 50 metų“.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Joje jis išreiškė nuomonę apie rusišką mediciną. Idėjos iš šios knygos sparčiai plinta internetinėje erdvėje. Turbūt todėl, kad mediko nuomonė kai kuriais klausimais – šokiruojanti ir paneigianti dešimtmečius Rusijos medikų ir reklamų skleistą informaciją.

Medikas įsitikinęs, kad beveik visi reklamuojami vaistai ir papildai yra beverčiai ir dažniausiai žalingi žmonėms. Deja, iš žmogiškojo silpnumo, mes visi juos perkame, mat norime būti sveiki, bet nieko nedaryti, tik išgerti stebuklingą piliulę, rašo all-4-woman.ru.

Tačiau bene labiausiai šokiruojantis Aleksandro Myasnikovo pareiškimas apie tai, kad neįmanoma sustiprinti imuniteto: arba jį turi stiprų arba ne.

Gydytojo įsitikinimu, nuo senų senovės, jei vaikas turėdavo įgimtą imunodeficitą, iki pilnametystės dažniausiai neišgyvendavo ir mirdavo nuo infekcijų. O jei imunodeficitas įgyjamas gyvenimo eigoje, reiškia žmogų palaužia nebent AIDS, o nuo šios ligos vaistų nėra.

Tad, pasak Aleksandro Myasnikovo, visi reklamuojami papildai – tik pinigų švaistymas. O visi bandymai sustiprinti savo imunitetą – bergždi.

Tarp Rusijos turtingųjų paplitusi papildų ir imunitetą stiprinančių injekcijų mada, atsieinanti tūkstančius, jo įsitikinimu – pinigų „leidimas į orą“.

Į argumentus, kad žmonės paprastai suserga susilpnėjus imunitetui, medikas atsako, jog kitos ligos nereiškia, kad susilpnėjo žmogaus imunitetas, tiesiog sumažėja organizmo reakcijos efektyvumas.

Tikėti šia teorija ar ne – kiekvieno asmeninis pasirinkimas. Tačiau negalima neigti, jog prastas gyvenimo būdas, derinamas su papildų vartojimų, iš tiesų bus vargiai naudingas.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Lrytas.lt
Lrytas.lt
(46)
(28)
(18)

Komentarai (5)