Naujas rekordas: šeštadienį parduotas brangiausias rankinis laikrodis – netgi ne iš aukso  ()

Praėjusį šeštadienį aukcionų namai Phillips kartu su Bacs & Russo pardavinėjo kolekcinius rankinius laikrodžius. Daugiau nei trečdalį visų pajamų atnešė plieninis laikrodis 𝐏𝐚𝐭𝐞𝐤 𝐏𝐡𝐢𝐥𝐥𝐢𝐩𝐩𝐞 𝑅𝑒𝑓.1518. Jis parduotas už $11,2 mln ir pasiekė naują rekordą.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Pagrindine The Geneva Watch Auction: Four aukciono, vykusio lapkričio 12 dieną Ženevos viešbutyje La Reserve preke tapo plieninis laikrodis Patek Philippe Ref. 1518 su amžinu kalendoriumi ir chronografu, išleistas 1943 metais. Aukcionas surinko 27 mln Šveicarijos frankų ($27,4 mln) ir $11,2 mln iš jų buvo gauti už šį modelį, kurio pradinė kaina buvo ~$3,05 mln. Galiausiai pradinis vertinimas buvo viršytas beveik keturis kartus. Ref. 1518tapo brangiausiu aukcione parduotu rankiniu laikrodžiu iš visų.

Kaip pažymi organizatoriai, šių Patek Philippe laikrodžių nuo 1941 metų buvo išleistas 281 egzempliorius, daugiausiai iš geltono ar rožinio aukso. Plieniniai Ref. 1518 tėra pagaminti keturi. Be to, Phillips tvirtina, kad tokių Patek Philippe modelių iš plieno, prekyboje nebuvo jau ilgiau nei dešimtmetį.

Anksčiau šiais metais Phillips ir Bacs & Russo jau pavyko pasiekti rekordą Patek Philippe laikrodžiais. Birželio pradžioje Hong Konge už negirdėtą Azijos aukcionuose sumą — >$2,5 mln —  parduotas chronografas su amžinu kalendoriumi ir Mėnulio fazių indikatoriumi 𝑅𝑒𝑓. 2499, kurį Šveicarijos manufaktūra išleido 1968 metais.

D. Gorškova
rbc.ru

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Technologijos.lt
(24)
(3)
(21)

Komentarai ()