Po istorinio sprendimo tai potencialiai pirmoji vieta pasaulyje, kur įteisintas kanapių vartojimas rekreaciniais tikslais  ()

Kolorado valstijoje esantis Denveris tapo pirmuoju miestu Jungtinėse Valstijose, kuriame įteisintas kanapių vartojimas rekreaciniais tikslais įvairiose verslo įstaigose, baruose, jogos studijose ir meno galerijose.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Balsavimas dėl marihuanos legalizavimo vyko praėjusią savaitę. Denverio pareigūnai nurodė, kad „Iniciatyva 300“ surinko užtektinai balsų, kad būtų priimta vos suskaičiavus visus balsalapius. Ši priemonė leidžia Kolorado sostinės privatiems verslams prašyti leidimų sukurti zonas, į kurias lankytojai gali atsinešti savo kanapių ir jas vartoti.

Tačiau tokios kompanijos iš pradžių turėtų gauti vietinės verslo grupės ar gyvenamojo rajono pritarimą. „Tai visiškai istoriška ir novatoriška“, – sakė pagrindinis priemonės šalininkas bei Denverio kanapių konsultantas Emmettas Reistrofferis. „Esame pirmieji Jungtinėse Valstijose ir potencialiai pirmoji vieta pasaulyje, kuri reguliuos kanapių vartojimą“, – pridūrė jis.

Naujienų agentūrai AFP jis sakė, kad balsavimas atitinka prieš ketverius metus priimtą teisės aktą, kuriuo pilnamečiams asmenims leista vartoti marihuaną rekreaciniais tikslais.

„Visų pirma, tai, ką pasiekėme, yra to paties įsitikinimo tęsinys, kad suaugusieji galėtų vartoti ir socializuotis vartodami kanapes, lygiai, kaip jie gali tai daryti su alkoholiu“, – sakė E. Reistrofferis.

Ši novatoriška tvarka mieste įsigaliojo, kai vis daugiau valstijų visoje šalyje legalizuoja kanapes medicininiams ar rekreaciniams tikslams. Daugiausiai gyventojų turinti Kalifornijos valstija praėjusį antradienį suteikė legalizacijos šalininkams svarią pergalę ir leido vartoti marihuaną rekreaciniais tikslais.

Masačusetse patvirtinta panaši tvarka. Anot šios srities specialistų, marihuanos rinka Jungtinėse Valstijose gali išaugti iki 23 mlrd. dolerių (20,8 mlrd. Eurų) 2020 metais. 2015 metais ši rinka sudarė 5,7 mlrd. dolerių (5,2 mlrd. eurų).

Denveryje naujasis leidimas bus įgyvendintas pagal ketverių metų bandomąją programą, po kurios bus toliau sprendžiama, ar ši tvarka yra tinkama. Vis dėlto oponentai, tarp jų Kolorado gubernatorius bei buvęs Denverio meras Johnas Hickenlooperis, ginčija, kad tokia priemonė tik paskatins viešą marihuanos vartojimą, draudžiamą valstijos ir federalinių įstatymų, ir pakenks visuomenės saugumui.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: 15min.lt
(19)
(2)
(17)

Komentarai ()