Tokių spynų Lietuvoje nepamatysi: štai kaip amerikiečiai saugosis nuo teroristų ir kitokių pamišėlių (Video)  ()

Internete visai neseniai vėl išpopuliarėjo poros metų senumo vaizdo įrašas, kuriame demonstruojamos greitai uždedamos universalios spynos. Tai – visa spynų linija, kurioje yra gaminiai, skirti skirtingo tipo durims. Čia rasite spyną į išorę ir į vidų atsidarančioms durims. Internautų dėmesį patraukė viena gamintojų pasirinktos strategijos detalė – šios spynos yra skirtos apsaugoti JAV mokyklų vaikus nuo siautėjančių ginkluotų užpuolikų.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Amerikiečių verslumo dvasia neįmanoma nesižavėti. Tačiau JAV turi didelę ginkluotų mokinių siautėjimo mokyklose problemą. Tiesą sakant, didžioji dalis atvejų, kuomet mokyklose girdimi šūviai, jau nebėra pranešami žiniasklaidoje, nes nuolat pasikartojančios žinios visuomenei paprasčiausiai nusibodo. Visuomenėje sklando galybė pasiūlymų, kaip spręsti šią problemą – vieni siūlo mokykloms skirti ginkluotą apsaugą, kiti kalba, kad ginklai JAV pardavinėjami per daug paprastai, treti teigia, kad kiekvienoje klasėje tiesiog turėtų būti po gerą greitai veikiančią spyną.

Būtent iš šio mąstymo ir kilo idėja sukurti „The Barracuda School Intruder Defense System“ (išvertus į lietuvių kalbą pavadinimas skambėtų maždaug taip - „Barracuda“ apsaugos nuo įsibrovėlio į mokyklą sistema“). Tai – visa specialių spynų linija. Šias spynas galima greitai uždėti ir jos yra labai tvirtos – durų praktiškai neįmanoma išlaužti be papildomų įrankių, todėl nuo ginkluoto užpuoliko besislepiantys mokiniai ir mokytojai turi tik pasitraukti nuo peršaunamų durų.

Pirmoji spyna yra skirta į išorę atsidarančioms durims. Tai – ilgas plieninis strypas, kurio galai užsikabina už durų staktos abejose pusėse, o specialus kablys užsikabina už durų rankenos ir neleidžia durų atidaryti. Tai labai paprastas ir greitai duris užrakinantis įtaisas. Antroji spyna, skirta į vidų atsidarančioms durims, yra kiek kitokia. Ji padedama ant žemės ir dvi specialios plokštės yra iškišamos į kitą durų pusę, kur užsikabina už durų staktos. Išorėje, kur tuo metu ir būtų užpuolikas, šios plokštės būtų matomos, tačiau jų atkabinti nebūtų įmanoma, nes viduje jas tvirtai laikytų specialus kaištis. Galiausiai, kartu su šiomis spynomis, galima naudoti ir ant durų uždarytuvo montuojamą  trečiąjį produktų linijos modelį.

Kaip veikia „Barracuda“ spynos galite pažiūrėti video siužete

Gamintojas džiaugiasi, kad šioms spynoms nereikalingas joks įrengimas. Mokyklos gali tiesiog jas nusipirkti ir palikti klasėse. Jos yra lengvos, greitai panaudojamos ir labai tvirtos. Tiesa, ne visi internete džiaugiasi šių spynų galimybėmis – ne vienas komentuojantis piktinasi, kad vietoj sisteminio sprendimo bandoma panaudoti spynas, neperšaunamas antklodes, ginkluotus apsaugos darbuotojus ir taip toliau.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Technologijos.lt
(15)
(3)
(12)

Komentarai ()