Legendiniai snaiperio žygiai Vietname: sunku patikėti, kad tai tikrovė, o ne fantastika (Video)  (3)

Carlosas Hathcockas yra laikomas legendiniu snaiperiu. Jo svajonė buvo tapti jūrų pėstininku ir ji išsipildė 1959 metais, kuomet jam suėjo 17 metų. Po 7 metų jis buvo išsiųstas į Vietnamo karą, kur savo nepaprastais pasiekimais ir išgarsėjo.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Tuo metu snaiperio darbą turėdavo stebėti specialus karo pareigūnas, kad priešo mirtis būtų užfiksuota oficialiai. Taigi Carlosas Vietnamo kare oficialiai nužudė 93 priešus, o neoficialiai – nuo 300 iki 400 priešų. Nužudyti tam tikrus asmenis nebuvo pats lengviausias darbas, todėl kai kurie jo taikiniai pareikalavo neeilinių sugebėjimų.

Norėdami įveikti vieną po kito vietnamiečius žudantį Carlosą, priešai atsiuntė savo snaiperį, pravarde Kobra. Tuomet prasidėjo katės ir pelės žaidimas, kol Carlosas galiausiai sulaukė savojo šanso. Vieną dieną tiek Carlosas, tiek Kobra užėmė savo senąsias pozicijas. Tačiau Kobrą akino saulė, todėl jo užduotis tapo sunkesnė. Tuo pasinaudojęs Carlosas pirmesnis nuspaudė gaiduką ir pagaliau atsikratė savo priešo.

Kita jo užduotis buvo dar sunkesnė. Keturias dienas ir tris naktis jis iš lėto šliaužė ir artinosi link savo taikinio (nušliaužė apie 1,4 kilometro). Per tą laiką jis nieko nevalgė, negėrė ir net nemiegojo. Prisiartinęs per 600 metrų jis iššovė vieną kulką, kuri vietnamiečių generolui pataikė tiesiai į širdį. Po šūvio sukilo visos priešų pajėgos, kad surastų generolą nušovusį snaiperį. Priešai net nežinojo, kad ne kartą tiesiog peržengė ieškomą snaiperį (Carlosas buvo užsimaskavęs stulbinamai gerai). Vietnamiečiai ieškojo Carloso tris dienas, o šis iš lėto šliaužė atgal pas saviškius.

Trečias sudėtingas Carloso taikinys buvo moteris snaiperė, pravarde Apache. Ši moteris buvo tikras blogio įsikūnijimas: ji buvo ne tik puiki snaiperė, bet ir labai mėgdavo kankinti amerikiečius. Po to, kai Apache sugavo, kankino, nulupo odą ir iškastravo vieną eilinį, amerikiečiams trūko kantrybė. Nužudyti snaiperę buvo pasiųstas Carlosas, kuris sugebėjo išlaukti savo momento ir nušauti Apache. Vėliau Carlosas pavadino šį šūvį geriausiu savo gyvenime.

Šaltinis: Mindmeltingfacts.com

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Lrytas.lt
Lrytas.lt
(63)
(20)
(43)

Komentarai (3)