Saugiausių pasaulio valstybių reitingas: kas užima pirmą vietą ir kur atsidūrė Lietuva  ()

Pasaulinis ekonomikos forumas paskelbė saugiausių pasaulio valstybių sąrašą. Keliautojams šis sąrašas labai svarbus ir gali padėti apsispręsti, kur praleisite ilgesnes atostogas. Kas pirmauja šiame sąraše? Kurioje vietoje atsidūrė Lietuva?


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Saugiausia pasaulyje valstybe pripažinta Suomija. Antrą ir trečiąją vietas atitinkamai užėmė Jungtiniai Arabų Emyratai ir Islandija. Šis sąrašas buvo sudarytas keliaujantiems turistams, kad šie žinotų, kurias valstybes lankyti saugu.

Šiame sąraše Lietuva užima 42 vietą ir nusileidžia tiek Latvijai, kuri užima 40 vietą, tiek Estijai, kuri užima net 15 vietą. Įdomu tai, kad JAV skirta vos 84 vieta, o lietuvių emigrantų mėgstama Jungtinė Karalystė – tik 78 vietą. 

Likusias pirmojo dešimtuko vietas eilės tvarka pasidalino Omanas, Honkongas, Singapūras, Norvegija, Šveicarija, Ruanda ir Kataras.

Pačios nesaugiausios valstybės šiame reitinge yra Kolumbija, Jemenas ir Salvadoras. Turistų mėgstamas Egiptas taip pat atsidūrė lentelės apačioje – vos 130 vietoje.  Sudarant šį reitingą nebuvo atsižvelgta į smulkius nusikaltimus.

Saugumo rodiklis buvo tik vienas iš reitingo, kuriame įvertinta kelionių ir turizmo konkurencingumo aplinka, rodiklis.

Ispanija buvo paskelbta kaip draugiškiausia turistams valstybė. Šiam reitingui įtakos turėjo turizmo infrastruktūra, kultūriniai ir gamtos aspektai, taip pat higiena, saugumas ir informacinės technologijos. Antrąją vietą užėmė teroristų kamuojama Prancūzija, trečiąją – Vokietija, ketvirtą – Japonija, o penketuką užbaigė Jungtinė Karalystė.

Nedraugiškiausios turistams valstybės – Jemenas, Čadas, Burindis ir Kongas.  Europa paskelbta kaip konkurencingiausias kelionių ir turizmo sektoriaus žemynas. 2016 metais Europą aplankė 1,2 milijardo lankytojų iš viso pasaulio.

Prie Europos privalumų priskiriami aukšti higienos ir medicinos standartai, kultūrinis turtingumas bei saugumas.

Labiausiai pažengusiomis valstybėmis pripažinta Japonija, Azerbaidžanas ir Tadžikistanas. Japonija gavo aukštą reitingą dėl savo kultūrinio unikalumo.

Šaltinis: Dailymail.co.uk

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Lrytas.lt
Lrytas.lt
(12)
(6)
(6)

Komentarai ()