Sukurtas įrankis, leidžiantis įvertinti kokia tikimybė, jog jūsų specialybės atstovus nukonkuruos robotika ir dirbtinis intelektas: galite pasitikrinti patys  (5)

Beveik prieš pusę dešimtmečio Oksfordo universiteto mokslininkai Carlas Benedictas Frey’us ir Michaelas O. Osbourne’as paskelbė tyrimą „Ateities darbo rinka: kiek ir kurios specialybės jautrios kompiuterizacijai?“.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Tyrimas, paremtas nauja metodologija, pagrįsta Gausso metodu, įvertino kompiuterizacijos įtaką 702 gana smulkiai detalizuotoms specialybėms.

Mokslininkų skaičiavimu, apie 47% dabartinių JAV darbuotojų yra rizikos zonoje. Ir nors pats tyrimas gana stipriai orientuotas į JAV rinką, vis dėlto tai yra ir geras lakmuso popierėlis visam likusiam pasauliui.

Projektas „WillRobotsTakeMyJob?“ surinko tyrime aprašytas specialybes ir jau įvertintas galimybes, kad jas nukonkuruos robotika ir dirbtinis intelektas – ir sukėlė tai į svetainę, leidžiančią lengvai atlikti specialybės paiešką. Be to, svetainė prideda ir šiek tiek papildomos informacijos, kurią skelbia JAV Darbo statistikos biuras.

Tad kviečiame apsilankyti WillRobotsTakeMyJob.com ir pasitikrinti – ir arba nusiraminti, arba susirūpinti, kad galbūt jau laikas būtų specializaciją.

Svetainėje paiešką atlikti reikia anglų kalba.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Lrytas.lt
Lrytas.lt
Autoriai: Adomas Rutkauskas
(3)
(3)
(0)

Komentarai (5)