10 keisčiausių sporto šakų pasaulyje: šachmatų boksas toli gražu nėra keisčiausia, ką žmonija sugalvojo (Video)  (3)

Įprastos sporto šakos visiems gerai žinomos – ir kiek pabodusios. Krepšinio ar futbolo gerbėjai skubės paprieštarauti šiam teiginiui, tačiau žmonų nešimas ar kojų pirštų imtynės skamba egzotiškai ir išties kelia susidomėjimą. Na gerai, savo populiarumu jos, ko gero, niekada nepranoks tradicinių sporto šakų, tačiau tikrai sukels šypseną ir susidomėjimą net ir užkietėjusių krepšinio aistruolių tarpe. Žemiau pateikiame 10 keisčiausių ir neįprasčiausių sporto šakų sąrašą.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

1) Žmonų nešimas

Kai kurie vyrai skundžiasi dėl žmonų, kurios jiems sėdi ant sprando. Bet tik ne šiame sporte. Sonkajarvio mieste Suomijoje, kilusios žmonų nešimo sporto šakos taisyklės gan paprastos – vyrai varžosi nešdami savo žmonas per kliūčių ruožą.  Na o kasmetiniame Šiaurės Amerikos žmonų nešimo čempionate laimėtojai gauna jau tradiciniu tapusį prizą – tiek alaus, kiek sveria nugalėtojo žmona, penkis kartu žmonos svorį viršijančią pinigų sumą bei galimybę sudalyvauti pasaulio čempionate Suomijoje.

2) Šachmatų boksas

Šachmatų boksas yra tokia sporto šaka, kaip ir sufleruoja jos pavadinimas – bokso ir šachmatų hibridas. 11 raundų kovoje dalyviai vieną raundą boksuojasi, o kitą – žaidžia šachmatus. 

Kaip atrodo šachmatų boksas?

3) Sūrio ridenimas

Dalyviai varžosi kasmetinėse sūrio ridenimo varžybose ant Kuperio kalvos Glosteršyre (Jungtinė Karalystė). Taisyklės paprastos: didelis apvalus sūrio ratas paleidžiamas riedėti nuo stačios kalvos, o dalyviai jį vejasi. Pirmas dalyvis, pasiekęs kalvos apačią, laimi sūrį. Ši sporto šaka neatrodo pavojinga, tačiau dėl kalvos statumo yra susižeidęs jau ne vienas dalyvis. 

4) Ekstremalus lyginimas

Ekstremalus sportas ar meno rūšis? Greičiausiai abu. Dalyviai, kurie vadina save lygintojais, keliauja į atokią vietovę ir ten lygina savo drabužius. Lyginimas atliekamas po vandeniu, kabant ant pavojingos uolos, slidinėjant ar užsilipus ant transporto priemonių.

Keli ekstremalaus lyginimo pavyzdžiai

5) Kiaušinių mėtymas

Pasak Pasaulio kiaušinių mėtymo federacijos, kiaušinių mėtymo sportu milijonai žmonių mėgaujasi nuo gilios senovės – kai žmonės ėmė mėgautis reginiu, kai kitas žmogus nesugeba pagauti jam mesto kiaušinio. Kiaušinmėčiai turi galimybę dalyvauti kasmetiniame Pasaulio kiaušinių mėtymo čempionate, kuris susideda iš įvairių rungčių ir vyksta Svatone (Anglija). 

6) Povandeninis riedulys

Žolės riedulys, ledo ritulys, o dabar ir... povandeninis riedulys. Šios sporto šakos dalyviai baseino dugne stumdo riedulį, naudodami lazdą, ir stengiasi šį riedulį įmušti į priešininkų komandos vartus. Kasmet vyksta šios sporto šakos pasaulio čempionatas, kuris pirmą kartą įvyko 1980 metais. 

7) Blauzdų spardymas

Blauzdų spardymas perkelia vyriškumą į visai kitą lygmenį. Ši sporto šaka kilo dar XVII amžiaus pradžioje Anglijoje. Varžybų metu dalyviai mėgina įspirti į varžovo blauzdas kaip įmanoma daugiau kartų ir kaip įmanoma stipriau, kol oponentas galiausiai suklumpa. Šios sporto šakos čempionatas vyksta Anglijoje.

8) Kojų pirštų imtynės

Pavadinimas pasako viską – varžovai galynėjasi savo kojų pirštais. Neįprasta sporto šaka kilo dar 1976 metais, kuomet britai mėgino tapti pasaulinio sporto lyderiais. Taisyklės paprastos – nusiėmę batus ir kojines, varžovai mėgina nulenkti vienas kito pėdą. 

Įspūdingi Sepak Takraw šuoliai

9) Sepak Takraw

Kilusi pietryčių Azijoje, sepak takraw primena tinklinį. Žaidimo esmė – žaidėjai privalo mušinėti kamuolį bet kuo, išskyrus savo rankomis. Žaidimas žaidžiamas kamuoliu, pagamintu iš džiovintų palmių lapų. 

10) Šunų šokiai laisvuoju stiliumi (angl. Musical Canine Freestyle) 

Ši sporto šaka yra šokių ir dresūros hibridas. Varžybų metu šunys ir jų šeimininkai kartu atlieka šokių ir dresūros numerį. Ši sporto šaka yra gana jauna, tačiau sparčiai populiarėjanti.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Lrytas.lt
Lrytas.lt
(8)
(6)
(2)

Komentarai (3)

Susijusios žymos: