5 metus tyrinėjo milijonierius ir dabar gali atsakyti į klausimą - per kiek laiko atsiperka geri įpročiai?  (5)

Žmonės labai domisi milijonieriais, kurie savo turtus susikrovė patys. Iš vienos pusės, tai tiesiog įdomu, o iš kito - ir motyvuoja. Thomas Corley penkerius metus tyrinėjo milijonierius ir jų istorijas, jas lygindamas ir nagrinėdamas iš įvairių pusių. Kai dabar jo draugai klausia, per kiek laiko atsiperka pastangos, jis turi labai konkretų atsakymą.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Sėkmė bet kokioje srityje reikalauja didžiulių pastangų - tai niekam nėra naujiena. Kalba neina apie tuos žmones, kurie savo turtus paveldėjo ar išlošė loterijoje - jie nei mums, nei Corley iš esmės nėra įdomūs. Tačiau pastangos niekada neatsiperka labai greitai. Dėl to daugelis žmonių tiesiog pasiduoda - paprastas gyvenimas sukelia mažiau streso ir gali būti visai smagus, net jei niekada netapsi milijonieriumi.

Iš 233 Corley apklaustų turtingų žmonių net 177 buvo milijonieriai, savo kurtus susikrovę savo darbu. Corley išskyrė tris veiksmingiausias įpročių grupes, kuriomis šie turtingi žmonės pasižymėjo. Jo teigimu, šių įpročių laikymasis gali atnešti sėkmę, tačiau reikia nemažai kantrybės ir disciplinos. Štai kiek viskas užtruks laiko.

Svajonės siekimas - 12 metų. Nemažai milijonierių jais tampa apskritai negalvodami apie pinigus. Jie tiesiog turi svajonę, aplink kurią kuria visus savo planus. Tai gali būti restoranas, automobilių remonto dirbtuvės ar bet kas, kam žmogus jaučia aistrą. Tačiau toks įprotis kainuoja nemažai laiko - net dvylika metų, kol pasieks susikurti didesnį turtą. Bent jau tiek vidutiniškai užtruko milijonieriai Corley tyrime.

Nuolatinis taupymas - 32 metai. Ne visi žmonės gali taupyti. Tačiau tai - vienas iš dažniausių patarimų žmonėms, kurie nori sukaupti didesnį turtą. Corley pastebėjo, kad tie milijonieriai, kurie savo planus stengėsi įgyvendinti atidėdami bent 10 % savo pajamų ir jas vėliau investavo, užtruko gana ilgai. Tai - labiau pasyvus būdas kaupti turtą, kuris tinka tikrai ne visiems.

Kasdienis augimas - 7 metai. Greičiausiai praturtėjo tie žmonės, kurie tapo savo srities ekspertais ir nepaleido pozicijų. Tam būtinas kasdienis mokymasis, žinių gilinimas ir įgūdžių tobulinimas. Tai - bene daugiausiai disciplinos reikalaujantis kelias į sėkmę, tačiau jo rezultatai - greičiausi. Kartu Corley pastebi, kad šiuo keliu pasukę milijonieriai nebūtinai yra verslininkai. Tvirtas kurios nors srities išmanymas leidžia greitai kilti karjeros laiptais.

Aišku, egzistuoja ir sėkmės istorijų, kuomet koks nors verslininkas rinkai pasiūlo kažką naujo. Tačiau absoliuti dauguma milijonierių savo turtus užsidirba dirbdami ilgus metus.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Technologijos.lt
(18)
(4)
(14)

Komentarai (5)