Kaip paliktas vandens butelis saulėtą dieną automobilyje gali sukelti gaisrą? (Video)  ()

Vienas baterijų meistras buvo išėjęs pietauti, kai pastebėjo, kad iš jo sunkvežimio salono rūksta dūmai. Jo paties nuostabai paaiškėjo, kad svilimo kaltininkas buvo… vandens butelis.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

„Žvilgterėjau vidun ir pamačiau, kaip per vandens butelį lūžta saulės spinduliai. Jis buvo pradėję svilinti sėdynės užvalkalą“, – vaizdo įraše, kuris pasirodė „Facebook“ puslapyje, pasakojo Dioni Amuchastegui.

Tai įrodo, kaip pavojinga saulėtą dieną automobilio viduje palikti vandens butelį: ant Dioni automobilio sėdynės liko dvi degimo žymės, rašo svetainė womansday.com.

Vairuotojus dėl tokio pavojaus įspėja ir ugniagesiai. Per bandymus, kuriuos atliko Oklahomos Midvesto miesto ugniagesių departamentas, saulės spinduliai, kuriuos sutelkė vandens butelis, pasiekė 250 laipsnių karštį, praneša naujienų kanalas KFOR.

„Jei butelis yra pilnas vandens, skystis saulės spinduliams suveikia tarsi didinamasis lęšis. Taigi įvyksta tas pats, kas ir su įprasta optika“, – sakė Davidas Richardsonas iš minėto ugniagesių departamento. Dėl skysčio ir skaidrios medžiagos susidaro koncentruotas spindulys, kuris gali sukelti degimą ir gaisrą“, – aiškino D. Richardsonas.

Tikimybė, kad įvyks didelė katastrofa, nėra didelė, bet pareigūnai sako, kad pasiimti vandens butelį su savimi, kai išlipate iš automobilio, yra geriausias būdas išvengti transporto priemonės gaisro.

Kaip butelis gali sukelti gaisrą?

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: delfi.lt
(6)
(1)
(5)

Komentarai ()