Paskelbė pirmuosius iš bitkoinų milijardą uždirbusius asmenis  (23)

Britų leidinys „The Telegraph“ papasakojo apie „pirmuosius pasaulyje“ bitkoinų milijardierius – brolius Tylerį ir Cameroną Winklevossus. Šie dar 2008-aisiais gavo 65 mln. dolerių iš Marko Zuckerbergo, kurį kaltino pavogus jų „Facebook“ idėją. Praėjus penkmečiui jie dalį šių pinigų „investavo“ į bitkoinus, rašoma leidinyje.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Broliai dvyniai Tyleris ir Cameronas Winklevossai 2008-aisiais iš M. Zuckerbergo gavo 65 mln. dolerių ir tokiomis sąlygomis sutiko teisme sudaryti taikos sutartį, o jau 2013-aisiais jie įsigijo 11 mln. dolerių vertės kriptovaliutos.

Priminsime, tuo metu vienas bitkoinas kainavo 120 dolerių, o šią savaitę jo kursas viršijo 12 tūkst. dolerių žymą. Leidinio „Telegraph“ duomenimis, įsigijimo metu jie turėjo „apie 1 proc. visų pasaulio bitkoinų“.

„Manoma, kad tai yra pirmasis milijardas, uždirbtas kriptovaliutinėse investicijose, ir tai yra ryškus momentas vis dar ginčijamos finansinės rinkos istorijoje“, – teigiama leidinyje.

Jų turtai yra vertinami apie 100 tūkst. bitkoinų. Praėjusią savaitę kriptovaliutos kursas pasiekė psichologiškai svarbią 10 tūkst. žymą.

Anot leidinio, dvyniai Winklevossai nenustojo pirkę bitkoinus – jie atidarė savo nuosavą internetinę biržą ir rizikos fondą.

„Mes niekada nepardavinėjome bitkoinų, mes investavome čia ilgam“, – dar 2015-aisiais aiškino Cameronas Winklevossas.

Kitas daugiau nei 1 mlrd. dolerių savininkas, jeigu skaičiuotume jo bitkoinus yra pats kriptovaliutos įkūrėjas, žmogus, kurio tikrosios tapatybės taip niekas ir nežino – tik pseudonimą Satoshi Nakamoto.

Broliai Winklevossai mokėsi Harvarde kartu su Marku Zuckerbergu, o 2002 metais jie pradėjo kurti socialinį tinklą ConnectU (taip pat vadinosi ir „HarvardConnection“) kartu su kitu studentu – Divya Narendra. Vienu metu su broliais bendradarbiavo ir Markas Zuckerbergas, tuomet eilinis Harvardo programuotojas, kuriam jie pasiūlė perimti jų kuriamo socialinio tinklo programavimo dalį ir suteikė tam reikalingą informaciją. Vėliau M. Zuckerbergas „dingo“ ir į jų kontaktus neatsakė, o praėjus 4 mėnesiams rinkai pateikė savo socialinį tinklą „thefacebook.com“, kuris pasirodė 2004-ųjų vasarį.

2008-aisiais broliai sudarė taikos sutartį su „Facebook“ už 65mln. dolerių, tačiau vėliau pasirodė informacija, kad jie sutiko taikstytis „pagal tos dienos įmonės vertę“ ir pareikalavo, kad M. Zuckerbergas išmokėtų dar didesnę kompensaciją.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: TV3
TV3
(30)
(2)
(28)

Komentarai (23)