Pasirodžius informacijai apie manipuliaciją ir draudimus, kritovaliutų rinkos vertė per 24 valandas sumažėjo $100 milijardų  (2)

Kriptovaliutų rinka per pastarąsias 24 valandas prarado daugiau nei $100 mlrd pasklidus gandams apie manipuliavimą bitkoinų verte


Visi šio ciklo įrašai

  • 2018-02-02 Pasirodžius informacijai apie manipuliaciją ir draudimus, kritovaliutų rinkos vertė per 24 valandas sumažėjo $100 milijardų  (2)

Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Pasklidus gandams, kad stambi kriptovaliutų birža Bitfinex manipuliavo bitkoinų kaina, visos pagrindinės kriptovaliutos per pastarąsias 24 valandas gerokai nuvertėjo. CoinMarketCap duomenimis, visų kriptovaliutų rinkos kapitalizcija per parą smuko $112,6 mlrd. Prekeiviams pradėjus pardavinėti bitkoinus, jo kaina nukrito žemiau 9 000 $. Per pastarąsias 24 prekybos valandas kitos stambios valiutos , tarp kurių Ethereum ir Ripple taip pat gerokai nuvertėjo. Tokio masinį kritimą sukėlė ne viena priežastis.

Numatomas griežtesnis kriptovaliutų reguliavimas

Kriptovaliutų pasaulį užvaldė nerimas, keliamas gandų, sklindančių iš pagrindinių kriptovaliutos kasėjų šalių apie artėjantį kriptovaliutų prekybos platformų uždraudimą. Kinijos, Pietų Korėjos, ir Indijos vyriausybės išreiškė mintis apie būsimą prekybos uždraudimą ir kitas reguliavimo priemones.

Be šių reguliavimo grėsmių, buvo kalbama, kad prekybos platforma Bitfinex manipuliavo Bitcoin kaina. New York Times pranešė, kad daugelis šios srities veikėjų nerimavo, kad Bitfinex brangino bitkoiną, pirkdama daug valiutos savo pačių išleista Tether valiuta. The Times teigia, “Tačiau pastaraisiais mėnesiais daugelis investuotojų skambino pavojaus varpais dėl Tether. Buvo sukurti šimtų milijonų dolerių vertės nauji Tetheriai; praktiškai visada, kai kitų virtualių valiutų kainos krisdavo. Daug Bitfinex duomenų analizių rodo, kad Tether buvo naudojamas Bitfinex rinkoje, perkant didelius kiekius Bitcoin ir kitų virtualių valiutų ir taip keliant jų kainas.“

Pramonę dar pernai purtė Prekių ateities sandorių prekybos komisijos reikalavimai Bitfinex duoti parodymus. Teismo įsakymo detalių viešinti negalima, bet naujienos galėjo paskatinti kai kuriuos prekiautojus savo kriptovaliutas parduoti.

HODL vis dar gali atsipirkti

Nepaisant prastos kriptovaliutų būklės ir nepasitikėjimo šia sritimi, kai kurie finansų ekspertai tiki, kad ramybės išlaikymas galiausiai atsipirks. Tom Lee iš Fundstrat sakė, kad atpigimas – gera proga investuotojams žengti į kriptovaliutų rinką. Jis 9 000 $ kainą apibūdino kaip „didžiąsias žemumas“ ir „didžiausią progą įsigyti 2018 metais.“ Jau seniai kriptovaliutas remiantis Kay Van-Petersen, Saxo Bank analitikas, neseniai interneto medijoms sakė manantis, kad bikoinas šiais metais gali pasiekti 50 000 $ – 100 000 $ lygį.

Bitkoino reguliavimo grėsmė skatina pardavimus

Prekybos Korėjoje, Kinijoje ir Indijoje ateitis vis dar neaiški. Indija yra naujausia šalis, ketinanti sugriežtinti šios srities reguliavimą. „Vyriausybė nepripažįsta kriptovaliutos teisėta atsiskaitymo priemone ar valiuta ir imsis visų priemonių, siekdama eliminuoti šių kriptoaktyvų naudojimą nelegalių veiklų finansavimui ar kaip atsiskaitymų sistemos dalį,“ praeitą savaitę pareiškė Indijos finansų ministras Arunas Jaitley'is. Tačiau, sekdamas panašų Pietų Korėjos veiksmą, jis pareiškė, kad Indijos vyriausybė skirs lėšų ir išteklių kriptovaliutų pagrindo – blokų grandinių technologijos tyrimams. „Vyriausybė aktyviai tirs blokų grandinės technologijos panaudojimą skaitmeninės technologijos skatinimui,“ sakė jis. Visi šakos dalyviai atidžiai stebi pagrindinių kriptovaliutų kainas ir seka naujas detales apie Bitfinex.

Bitcoin, didžiausios kriptovaliutos, kaina nukrito žemiau $8000 pirmą kartą nuo praėjusių metų lapkričio. Gruodį juo buvo prekiaujama po It 20 000 $. Didelis kainos kritimas reiškia, kad bendriniu kriptovaliutų pavadinimu tapęs bitkoinas per praėjusį mėnesį prarado 46 procentus vertės. Bet norint suprasti tikrąją šios kriptovaliutos vertę, reikia žvelgti plačiau

Nepaisant neseno Bitcoino nyrio, valiuta vis dar gerokai brangesnė nei kainavo vos išleista, 2009 mratsi. Netgi apžvelgus tik pastaruosius 12 mėnesių, Bitcoinas pabrango 2520 %. Nors bitkoinas nebėra svaiginančiose praėjusio gruodžio aukštumose, jis tebėra vertingas aktyvas tiems, kas nusipirko jį prieš 100 dienų. Ar valiutos kaina kris toliau, priklauso nuo daugelio faktorių (žr. pagrindinį pasakojimą).



Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: www.technologijos.lt
(21)
(8)
(13)

Komentarai (2)