Panašu, kad Kim Jong Unas ir Donaldas Trumpas tikrai ruošiasi susitikti, bet... Šiaurės Korėja tiesiog neturi tinkamo transporto?  (2)

Intriga, kurią kelia artėjantis JAV ir Šiaurės Korėjos viršūnių susitikimas, vis didėja. Spėlionės, kur įvyks šis susitikimas, kelia dar vieną papildomą klausimą: kaip Šiaurės Korėjos lyderis Kim Jong Unas atvyks į susitikimo vietą?


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Nors manoma, kad balandžio 27 dieną numatytas Pietų Korėjos prezidento Moon Jae Ino ir Kim Jong Uno susitikimas įvyks paliaubų kaimelyje Panmundžome, Šiaurės ir Pietų Korėjų pasienyje, Kim Jong Uno ir Donaldo Trumpo susitikimo data ir vieta dar nėra paskelbtos, rašo independent.co.uk.

Kai kurie analitikai svarsto, kad D. Trumpas gali panorėti kitos vietos, pavyzdžiui, Šveicarijoje, Islandijoje ar Švedijoje. Tačiau tokios vietos Kim Jong Unui sukeltų problemų.

Užimdamas Šiaurės Korėjos vadovo postą, Kim Jong Unas buvo išvykęs tik į vieną užsienio kelionę ir tai buvo vizitas kaimyninėje Kinijoje – ją Šiaurės Korėjos lyderis pasiekė traukiniu.

Gali būti, kad jis neturi lėktuvo, galinčio be nutūpimų įveikti didelius atstumus, teigia keli „The Washington Post“ cituoti analitikai.

„Mes juokdavomės iš to, ką jie turi – tai senienos, - „The Washington Post“ sakė buvusi Centrinės žvalgybos valdybos analitikė Sue Mi Terry. – Mes juokaudavome apie jų senus, sovietų gamybos lėktuvus“.

„Jie neturi lėktuvo, kuris galėtų skristi per Ramųjį vandenyną – dauguma orlaivių yra pasenę“, - pridūrė JAV įsikūrusio Šiaurės Korėjos tyrimų centro „38 North“ analitikas Josephas Bermudezas.

Nutūpimas kitoje šalyje pasipildyti degalų rodytų ribotas Šiaurės Korėjos lėktuvo galimybes, o žvelgiant plačiau – valdžios sunkumus vejantis technologinę pažangą. Tačiau kiti aviacijos ekspertai mano, kad Šiaurės Korėjos flotilėje gali būti lėktuvas, pasižymintis „puikiais saugumo rodikliais“ ir galintis skraidyti tarptautinėmis kryptimis.

Šiaurės Korėjos valstybinė oro linijų bendrovė „Air Koryo“ turi du lėktuvus „Tupolev“, kurie yra panašūs į „Boeing 757“ ir be nutūpimų gali įveikti 3 tūkst. mylių (4800 km), „The Washington Post“ sakė aviacijos žurnalistas Charlesas Kennedy.

Nepaisant potencialių apribojimų, susijusių su Šiaurės Korėjos lėktuvais, Kim Jong Unas vis tiek turėtų kitų galimybių, mano Strateginių ir tarptautinių studijų centro vyriausiasis patarėjas bei MSNBC Šiaurės Korėjos analitikas Victoras Cha.

„Kur nors nukeliauti jam nebūtų problema – Pietų Korėja ar švedai suorganizuotų jam kelionę, - sakė V. Cha. – Tačiau jam būtų nesmagu“.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: delfi.lt
(10)
(2)
(8)

Komentarai (2)