Iššūkis savaitgaliui - galvosūkiai, kurie privers jus pamąstyti: kodėl režisierius pralaimėjo ginčą ir kaip išvengti kareivių laiškuose slaptos informacijos pateikimo? (4 dalis)  (2)

Pateiksime jums nestandartinių ir linksmų užduočių iš D. Chernyševo knygos. Pasitikrinkite, ar gerai išvystyta jūsų logika ir išmintis.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

1 užduotis

Kartą režisierius A susiginčijo su režisieriu B, kad šis nesugebės nufilmuoti baigto kūrinio, kuriame būtų įžanga, dėstymas, kulminacija, ir pabaiga su dramatiška intriga, visa tai turi tilpti į 10 sekundžių ilgio juostą. Viskas turi pavykti iš karto ir negalima kurti siužeto, jį suklijuojant iš atskirų vaizdų.

Režisierius A pralaimėjo ginčą. Ką tiksliai nufilmavo režisierius B?

2 užduotis

Pateikiamas siužetas iš seno reklaminio britų armijos gyvenimo. Du eiliniai, baltasis ir juodaodis važiuoja automobiliu kalnuose. Staiga automobilis užvažiuoja ant minos. Įvyksta sprogimas - ir mašina rieda nuo šlaito. Prie sumaitoto automobilio trosu nusileidžia gelbėtojas. Jis mato, kad abu kareiviai yra kraujuojantys, bet gyvi. Baltasis guli be sąmonės, o tamsiaodis žmogus prašo, kad gelbėtojas jam padėtų.

Vienu metu gelbėtojas gali ištraukti tik vieną asmenį ( po to jis būtinai nusileis gelbėti antrojo ). Kurį jis ištrauks pirmiau? Ir kodėl?

3 užduotis

Antrojo pasaulinio karo metu sąjungininkai susidūrė su rimta problema. Kariai rašė šimtus tūkstančių laiškų į namus. Šiuose laiškuose galėjo būti įslaptinta informacija. Patikrinti tokį kiekį korespondencijos buvo labai sunku. Palikti kareivius be susisiekimo su namais - negalima. Raskite paprastą sprendimą.

Atsakymus rasite kitame puslapyje.

Pasidalinkite su draugais
(13)
(11)
(2)

Komentarai (2)