Savaime susinaikinusio Banksy paveikslo pirkėja nutarė neatsisakyti sandorio už 1,4 milijonų dolerių (Video)  (9)

Pirkėja, įsigijusi Banksy paveikslą „Mergaitė su balionu“, kuris per aukcioną susinaikino, nutarė neatsisakyti pirkinio ir nenutraukė 1,4 milijonų dolerių vertės sandorio.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

„Kai plaktukas kaukštelėjo ir darbas buvo pjaustomas, iš pradžių jaučiausi šokiruota, bet palengva pradėjau suvokti, kad turėsiu nuosavą meno istorijos gabalėlį.”
Pasak naujosios paveikslo savininkės, iš pradžių ji buvo šokiruota, bet paskui suprato gausianti „nuosavą meno istorijos gabalėlį“.

Kas dar žinoma:

Pirkėjos tapatybė neskelbiama. Yra žinoma, kad ji gyvena Europoje, kolekcionuoja meną ir seniai bendradarbiauja su Sotheby’s. Sandorio suma pasiliko tokia pati, nors anksčiau manyta, kad ji gali išaugti.

Kas įvyko aukcione:

Spalio 6, kai tik buvo paskelbta apie paveikslo pardavimą, salėje, kur vyko aukcionas, nuskambėjo sirena, o paveikslas nusileido į rėme įtaisytą smulkintuvą. Pats Banksy pripažino, kad šį performansą surengė iš anksto, jeigu paveikslas būtų parduotas.

Kas įjungė įrenginį, kol kas neišsiaiškinta. Aukciono namų šiuolaikinio meno skyriaus vadovas Alex Branczik mano, kad tai atliko salėje galėjęs būti pats dailininkas. Sunaikinta „Mergaitė su balionu“ gavo naują pavadinimą – „Meile šiukšliadėžėje“.


„Mergaitės su balionu“ virtimas „Meile šiukšliadėžėje“


(17)
(2)
(15)

Komentarai (9)