Rekordininis pelnas, kurio nesitikėjo net „Wall Street“ specialistai – „Tesla (TSLA)“ paskelbė savo finansinius 3-iojo ketvirčio rezultatus  (4)

„Tesla (TSLA)“ paviešino savo 3-iojo ketvirčio finansinius rezultatus. Jie turėtų labai džiuginti investuotojus, nes ketvirtis – istorinis.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Bendrovė skelbia apie naujas rekordines pajamas – 6,8 milijardai JAV dolerių. Ir ketvirtį baigė su rekordiniu pelnu – viena akcija uždirbo 1,75 JAV dolerius, o tai bendrai yra 312 milijonų JAV dolerių.

Tai yra žymiai didesnis pelnas, nei daugelis tikėjosi. „Wall Street“ specialistai tikėjosi, kad kompanijos pajamos 3-iajame ketvirtyje sudarys apie 5,667 mlrd. JAV dolerių, o akcijų kaina nukris 0,53 dolerio už vienetą.

Panašu, jog jie klydo. Tam didelę įtaką padarė ir gaunamas pelnas iš „Model 3“ elektromobilių pardavimų. Jis taip pat yra gerokai didesnis nei tikėtasi.

„Tesla“ tvirtina, kad „Model 3“ bendroji marža per 3-iąjį ketvirtį buvo didesnė nei 20 %. Taip pat teigiama, kad darbo valandos gaminant „Model 3“ elektromobilius, lyginant 2-ajį su 3-iuoju ketvirčiu, sumažėjo daugiau nei 30 %.

Tad žinios yra tiesiog puikios – didesnės pajamos, didesnis pelnas, mažesnis darbo valandų skaičius. Nenuostabu, kad vos tik „Tesla“ paviešino šiuos savo finansinius rodiklius, automobilio gamintojo akcijų kaina iškart pakilo dar 10 %.

Akivaizdu, jog pagrindinis kompanijos pajamų šaltinis šį ketvirtį yra automobilių sektorius, tačiau laiške akcininkams buvo minimi ir geri rezultatai energetikos sektoriuje.

Per 3-ią ketvirtį „Tesla“ kompanijos įrengtų energijos saugojimo įrenginių, turima galvoje „Powerwall“ sistemos, pajėgumai išaugo iki 239 MWh bei buvo įrengta 93 MW galios saulės elementų sistemų.

Visgi, bendrovė dar turi nemažai įsiskolinimų, tačiau jau planuoja juos grąžinti per ateinantį ketvirtį. Tad net atsižvelgiant į šiuos faktus, kompanijos finansinės perspektyvos išlieka puikios. Juolab, kad per paskutinį ketvirtį kompanija paaugo 731 milijonu JAV dolerių ir dabar jos bendra vertė siekia 2,9 mlrd. JAV dolerių.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Technologijos.lt
Autoriai: Darius Verbickas
(69)
(2)
(67)

Komentarai (4)