Warrenas Buffettas kartą per vakarienę išsitraukė virtuvinį laikmatį - kokią pamoką investuotojas norėjo išmokyti?  ()

Warreno Buffetto keistenybės daugeliui yra girdėtos. Vyras iki šiol mėgsta saldžius gėrimus, mėsainius ir ledus, retai leidžia pinigus prabangos prekėms ir gyvena name, kurį įsigijo dar 1958-aisiais. Tie, kuriems yra tekę su Buffetu susipažinti artimiau, pasakoja dar įdomesnes istorijas. Štai per vieną vakarienę Buffettas iš kišenės išsitraukė paprastą kiaušinio formos virtuvinį laikmatį.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Žinote tuos laikmačius, kuriuos anksčiau būtume suradę praktiškai kiekvienoje virtuvėje? Jie iki šiol naudojami verdant kiaušinius ar gaminant įvairius patiekalus. Vienos vakarienės metu tokį laikmatį Buffettas išsitraukė iš kišenės ir demonstratyviai padėjo ant stalo. Žinoma, aplinkinių akys buvo nukreiptos į vieną turtingiausių pasaulio žmonių - ką tokio sugalvojo Buffettas?

Jis paėmė laikmatį ir pasuko jį iki 15 minučių atžymos -  „Štai kiek laiko su jumis kalbėsiuosi, prieš perduodamas jus jūsų draugui dešinėje“, pasakė damai, kuri sėdėjo jam iš dešinės. Žmonės iš pradžių nustebo, kad Buffettas ėmėsi valdyti kas, su kuo ir kiek laiko kalbėsis. Tačiau netrukus visi suprato, kodėl Buffettas pamanė, kad toks žingsnis padės visiems.

Visų pirma, tai padėjo pažinti tuos žmones, kurie prie stalo sėdėjo greta. Tokios pažintys gali būti ne tik įdomios, bet ir naudingos - juk vakarienėje su Buffettu dalyvauja tikrai ne bet kas. Tačiau kita tokio keisto poelgio priežastis buvo suvokimas, kad Buffettas greičiausiai taps dėmesio traukos centru. Pats garsusis investuotojas tai suvokia - visi nori kalbėtis tik su juo. Visi tikisi, kad jis ką nors papasakos, pralinksmins ar pasidalins įžvalgomis. Vieniems tai yra išties įdomu, o kiti tiesiog nori galimybės vėliau girtis, kad kalbėjosi su pačiu Warrenu Buffettu.

Toks keistokas Buffetto elgesys yra susijęs ir su lyderyste. Juk jis pažadėjo kiekvienam pašnekovui skirti bent po 15 minučių ir nė sekundės mažiau. Taip jis parodė, kad kiekvienas žmogus jam yra vienodai svarbus - toks svarbus, kad jis yra pasiryžęs sukurti dirbtinį barjerą, kuris neleistų nutraukti užsimezgusio ryšio.

Nėra žinoma, ar Buffettas šiuo triuku naudojasi kiekviename panašiame susibūrime - gali būti, kad tai buvo paties Buffetto eksperimentas. Ir jis beveik garantuotai patiko ne visiems - juk kai kurie žmonės tikrai jautėsi svarbesni už kitus ir norėjo daugiau nei 15 minučių. O galbūt kažkas piktinosi, kad Buffettas apskritai jaučiasi toks svarbus, kad taip drastiškai skirsto savo laiką. Visi gali turėti savo nuomonę, tačiau tai iš tiesų padėjo Buffettui valdyti vakarienės stalo dinamiką, o tai ir daro geri lyderiai.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Technologijos.lt
(13)
(5)
(8)

Komentarai ()