Elonas Muskas: „Aš esu sukruš*** idiotas. Tai vienas kvailiausių dalykų, kuriuos aš kada nors esu padaręs“  (3)

Paviešinti teismo dokumentai atskleidė, kad Elonas Muskas apgailestauja, jog Vernoną Unswortą išvadino „vaikų prievartautoju“. „Aš nesitikėjau, kad Buzzfeed paviešins elektroninius laiškus“, - teigia Muskas. „Aš siekiau, kad jie patys pradėtų tyrimą ir padarytų išvadas, o ne tiesiog paskelbtų mano elektroninį laišką. Vis tiek, aš esu sukrušt.. idiotas.“


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Nuo ko viskas prasidėjo?

2018-ųjų liepos mėn. Elonas Muskas pasiūlė išsiųsti mini povandeninį laivą, kad jis padėtų išgelbėti 12-os berniukų grupę. Jie buvo įstrigę vandeniu užtvindytame urve ir visas pasaulis nuolat sekė Tailande vykstančius įvykius.

Urvų ekspertas iš Britanijos Vernonas Unswortas, šioje istorijoje suvaidinęs esminį vaidmenį ir išgelbėjęs berniukus, tokią Elono idėją pavadino „kaskadininkų triuku“.

Elonui tai nepatiko ir jis savo elektroniniuose laiškuose „BuzzFeed“ Vernoną išvadino vaikų prievartautoju ir „pedo guy“ (visi suprato, jog turima galvoje pedofilą). Tai Vernoną paskatino kreiptis į teismą dėl šmeižto.

Elonas pripažįsta savo klaidą

Teismo dokumentuose teigiama, kad Elono advokatai siekė nutraukti bylą, teigdami, „jog Elonas Muskas nesiekė tiesiogiai įžeisti Vernono“, tačiau Vernono advokatai teismui pateikė dokumentus ir byla tęsiasi.

Muskas teigė, kad taip kalbėdamas apie Vernoną rėmėsi privataus tyrėjo informacija. Elonas už 50 000 JAV dolerių nusamdė Jamesą Howardas-Higginsą, kad jis ką nors iškapstytų apie Vernoną ir neva jo „pedofilinę“ pakraipą.

Tačiau paaiškėjo, kad Howardas-Higginsas realybėje yra teistas nusikaltėlis ir sukčius, kuris Elonui prižadėjo ko nors rasti apie Vernoną.

Pasak Vernono teisininkų, Howardas-Higginsas Elonui pasakė, kad kai Vernonas susipažino su savo žmona, jai buvo 18 ar 19 metų ir tuo metu Elonas „BuzzFeed“ nusiuntė tuos elektroninius laiškus, kuriuose Vernoną išvadino „vaikų prievartautoju“ ir „pedofilu“.

Dabar tai skamba visiškai absurdiškai ir panašu, jog Elonas pagaliau tai suprato. Tai buvo „vienas kvailiausių dalykų, kuriuos aš kada nors esu padaręs“, - cituojamas Elonas. „Tesla“ direktorius netgi pripažino, kad Howardas-Higginsas buvo „sukčius“.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Technologijos.lt
(40)
(37)
(3)

Komentarai (3)

Susijusios žymos: