Vyras mano atlikęs įkalinimo iki gyvos galvos bausmę - prašosi į laisvę  ()

Iki gyvos galvos nuteistas žudikas Benjaminas Schreiberis šiandien yra net labai gyvas. Bet tai netrukdo jam tvirtinti, kad jis mirė prieš ketverius metus – todėl dabar turi visas teises išeiti į laisvę.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Po to, kai 2015 m. nuteistasis susmuko savo kameroje, medikai jo širdį „perkrovė“ penkis kartus. Po gaivinimo grįžęs į savo laisvės atėmimo vietą Ajovos valstijoje, R.Schreiberis pateikė apeliacinį skundą: dėl to, kad prieš reanimaciją jis buvo kliniškai miręs, jo teigimu techniškai jis įvykdė bausmę iki gyvos galvos, todėl dabar yra kalinamas neteisėtai.

Tačiau teisėjai su tuo nesutinka. Ajovos apeliacinis teismas trečiadienį paskelbė, kad kalbant žaidimo „Monopolis“ terminais, trumpalaikė mirtis nėra kortelė „paleistas iš kalėjimo“. Apeliacinis teismas pareiškė, kad 66 metų vyras liks kalėti, kol medicinos ekspertas nustatys, jog jis miręs galutinai.

„R.Schreiberis yra gyvas. Tokiu atveju jis turi likti kalėjime – arba jis yra miręs, ir tokiu atveju ši apeliacija yra abejotina“, – rašo teisėja Amanda Potterfield.

Vyras už grotų sėdi nuo 1996 m. – kai jam buvo pareikštas kaltinimas dėl 39-erių Johno Dale'o Terry, kurio kūnas buvo aptiktas netoli apleistos priekabos Ajovos kaimo vietovėje, mirties.

Prokurorai kaltino, kad tuo metu 43 metų vyriškis kartu su aukos mergina suplanavę mirtinai sumušė J.D. Terry mediniu kirtiklio kotu. Prisiekusieji pripažino R.Schreiberį kaltu pirmo laipsnio žmogžudyste ir 1997 m. jis buvo nuteistas iki gyvos galvos.

Po dviejų dešimtmečių vyras patyrė sunkų apsinuodijo. Pasak teismo dokumentų, jam išsivystė tokie dideli inkstų akmenys, kad lėmė „vidinį šlapinimąsi“.

2015 kovo 30 d. jis krito be sąmonės ir buvo skubiai išvežtas į ligoninę, kur gydytojai jį grąžino į gyvenimą, per lašelinę sušvirkšdami epinefrino.

2018 balandį R.Schreiberis pateikė prašymą dėl atleidimo nuo nuosprendžio – teigdamas, kad jis kalėjime laikomas neteisėtai. Anot jo, bausmė turėjo baigtis jo mirtimi, įvykusia prieš trejus metus – kai jo širdis sustojo.

Šiuo metu vyras tebėra įkalintas Ajovos valstijos įkalinimo įstaigoje. Jo advokatas iki šiol nepateikė komentaro, ar nuteistasis tęs savo kovą aukštės instancijos teisme.

Parengta pagal „Science Alert“.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Lrytas.lt
Lrytas.lt
(12)
(9)
(3)

Komentarai ()

Susijusios žymos: