„Mums leidžiama daryti tai – ko nedaro niekas kitas“: paviešintas „Tesla“ darbuotojų vadovas atskleidė netradicinį Elono Musko mąstymą ir kaip peržengti ribas, norint pasiekti sėkmę  (4)

„Anti-Handbook“ vadove yra ir tokie skyriai, kaip „Kvaili dalykai“ bei „Linksmi dalykai“.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Mes gerai žinome, kad Elonas Muskas yra netipinis generalinis direktorius, tačiau paviešintas „Tesla“ darbuotojų vadovas, pavadintas „Anti-Handbook Handbook“, rodo kaip toli Elonas Muskas yra pasiryžęs eiti, kad jo įmonė pasiektų užsibrėžtus tikslus. Net jei ir teks nesilaikyti įprastų taisyklių.

O kodėl? Nes „mes esame Tesla. Mes keičiame pasaulį. Mes siekiame viską permąstyti kitaip“, - rašome darbuotojų vadove.

„Mes esame kitokie ir mums tai patinka. Būnant kitokiais mums leidžiama daryti tai, ko nedaro niekas kitas; daryti tai – ką kiti sako, jog tai yra neįmanoma.“

Pirmieji šį dokumentą paviešino „Business Insider“ ir jame išdėstytos mintys leidžia suprasti, jog „Tesla“ iš savo darbuotojų tikisi tvirtumo ir atviro bendravimo, net jei jaučia, kad gali būti peržengtos ribos.

„Jūs galite kalbėtis su bet kuo ir be niekieno leidimo. Dar daugiau, jūs turite jaustis įsipareigoję tą padaryti, siekiant teisingo dalyko.“

Dokumente taip pat tvirtinama, kad svarbiausias prioritetas visada turi būti „Tesla“ sėkmė.

„Jūsų #1 darbas – kiekvieno #1 darbas – yra padaryti šią kompaniją sėkminga. Jei matote galimybių patobulinti mūsų darbų atlikimą, kalbėkite, net jei tai ir nėra jūsų atsakomybės sritis.

Jūs asmeniškai atsakingi už Tesla sėkmę, todėl pateikite pasiūlymus ir pasidalinkite savo idėjomis. Jūsų geros idėjos nieko nereikš, jei jas laikysitės tik sau.“

Šiame dokumente yra ir „Kvaili dalykai“ bei „Linksmi dalykai“ skyriai, kurie išduoda Elono Musko potraukį „memams“ ir atvirai, pajuokavimų pilnai kalbėsenai.

„Negalime sau leisti gaišti laiko kvailiems dalykams, kai turime padaryti tiek daug svarbių dalykų“, - rašoma „Kvaili dalykai“ skyriuje.

Tačiau „Linksmi dalykai“ skyriuje teigiama, kad turime „įsitikinti, jog jums darbe būtų smagu, nes jei kažkuriuo metu jums nėra linksma – būsite nelaimingi. Mes to nenorime.“

Visiškai logiškas ir pagrįstas patarimas. Liūdni darbuotojai ne tik, kad negeneruos jokių naudingų naujų idėjų ir nesieks kompanijos sėkmės, bet apskritai prastai dirbs.

Čia galite perskaityti visą „Anti-Handbook“ darbų vadovą.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Technologijos.lt
Autoriai: Darius Verbickas
(75)
(13)
(62)

Komentarai (4)