Šlykštus nusikaltimas Vietname - kuo rizikavo panaudotus prezervatyvus perkantys žmonės? (Video)  (3)

Šimtai tūkstančių panaudotų prezervatyvų viename nelegaliame ceche Vietname - tokį grobį ką tik sumedžiojo šalies policija. Tačiau šis nusikaltimas yra kur kas rimtesnis nei atrodo - kuo rizikavo šiuos prezervatyvus perkantys žmonės?


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Latekso prezervatyvai, žinoma, yra vienkartiniai. Nors kadaise laikraščiuose ir net internete būta pusiau rimtų straipsnių apie tai, kaip šias priemones panaudoti dar kartą, to daryti nepataria ir gamintojai, ir sveikatos apsaugos specialistai, ir sveikas protas. Brangu? Na, ką padarysi.

Vietname, pasirodo, išeičių surandama. Pietryčių regione Vietnamo policija aptiko didelį sandėlį, kuriame buvo 360 kg panaudotų prezervatyvų. Tiksliau - tai buvo jų perdirbimo cechas. Prezervatyvai nėra labai draugiški aplinkai, tačiau kalbame ne apie tokį perdirbimą - jie tiesiog buvo paruošiami pakartotiniam naudojimui.

Sulaikyta moteris teigė, kad iš nenustatyto asmens kiekvieną mėnesį gauna kelis šimtus kilogramų panaudotų prezervatyvų. Jie cheche yra plaunami, verdami, suformuojami ir supakuojami. Vėliau jie parduodami vietinėje rinkoje (greičiausiai gatvės turguose) kaip nauji. Moteris teigė, kad už kilogramą restauruotų prezervatyvų gauna po 0,17 JAV dolerių.

 

Operacijos metu sandėlyje sulaikyta 360 kg panaudotų prezervatyvų. Policija skaičiuoja, kad tuose maišuose - apie 345 tūkstančiai prezervatyvų. Nors sulaikyta moteris teigė, kad prezervatyvai nelegaliame ceche yra kruopščiai dezinfekuojami karščiu, policija negalėjo neatkreipti dėmesio į tai, kad tie dezinfekuoti prezervatyvai gulėjo ant žemės prie medinio falo, ant kurio jie buvo formuojami ir suvyniojami prieš pakavimą.

Kol kas nėra aišku, kokios bausmės gali sulaukti ceche sulaikyta moteris ir sandėlio savininkas. Akivaizdu, kad šią veiklą vadlo ne vienas ir ne du žmonės - tai organizuotos grupuotės darbas. Restauruoti prezervatyvai tikrai neapsaugo nuo nėštumo taip gerai, kaip nauji. Be to, perkant prezervatyvus iš nepatikimų šaltinių žymiai išauga infekcijų rizika. Galiausiai, žmonės Vietname ir kitose Azijos šalyse turi suprasti, kad pirkdami tokius prezervatyvus jie prisideda prie organizuoto nusikalstamumo - prezervatyvai greičiausiai renkami nelegaliuose viešnamiuose, jų perdirbimui gali būti pasitelktas vergų darbas.

 

Tiesa, ši istorija gali pasisukti ir visai kita linkme. Nors skelbiama, kad ceche aptikti panaudoti prezervatyvai, gali būti, kad bent dalis jų buvo nauji. Vietname klesti ir prezervatyvų padirbinėtojų verslai.

Nelegali prezervatyvų gamyba Vietname:

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Technologijos.lt
(12)
(2)
(10)

Komentarai (3)