„Kad ir kas taip nusprendė, jam reikia duoti į snukį“. Kuo gydomas Trumpas, kokios prognozės ir ką apie tai mano konspirologai  ()

Hidroksichlorokvino naudojimo šalininkai aktyviai kritikuoja gydytojų sprendimą skirti Trumpui „kažin kokią eksperimentinę antikūnų kvailystę“


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

JAV prezidentas Donaldas Trumpas vartos eksperimentinį, dar tebebandomą preparatą iš monokloninių antikūnų. Apie interviu CNN televizijai pranešė kompanijos Regeneron Pharmaceuticals vadovas Leonardas Schleiferis. Šis eksperimentinis vaistas, kurio pavadinimas neatskleidžiamas, turi užkirsti kelią rimtesniems Covid–19 simptomams. Jei gydymas vyks kaip planuojama, Trumpo būklė pagerės jau po savaitės, mano Schleiferis, remdamasis ankstesnių klinikinių bandymų duomenimis.

Vaistas Trumpui paskirtas, vadovaujantis specialia FDA norma, leidžiančia naudoti preparatą neatliekant klinikinių bandymų, „žmogiškumo, užuojautos sumetimais“ (compassionate use). Įprastai tai būna vienetinis eksperimentas su vienu pacientu. Schleiferis pabrėžė, kad nepaisant to, jog vaistas eksperimentinis, monokloninių antikūnų kokteilis laikomas vienu iš saugiausių.

Su Regeneron Pharmaceuticals vadovo vertinimu sutinka toli gražu ne visi. Pittsburgho universiteto medicinos centro infekcinių ligų skyriaus vadovas John Mellors mano, kad eksperimentinė terapija „gali pabloginti prezidento būklę“.

Schleiferis įsitikinęs, kad remiantis turimais bandymų su gyvūnais ir atliekamų bandymų su žmonėmis rezultatais, šis konkretus gydantis vaistų kokteilis pavojaus nekelia.Pasak ⁠Schleiferio,šį klausimą atidžiai išnagrinėjo tiek pats prezidentas, tik ir jo medikų komanda. Jie nusprendė, kad sustiprindamas imuninę sistemą, preparatas padidins Trumpo šansus – tai aktualu būtent dabar, kai jis rimtai neserga ir jam netaikoma dirbtinė plaučių ventiliacija (DPV).

 

Schleiferis gydytojo Mellorso nuogąstavimus vadina pateisinamais, naudingais, tačiau „teoriniais“, sukeltais „mokslininko skepticizmo“, ir patikslino, kad rizika Trumpui vartoti šiuos vaistus „itin menka“.

Priminsime, kad anksčiau Trumpas aktyvia ragino kaip vaistą nuo COVID-19 vartoti priešmaliarinį preparatą hidroksichlorchinoną ir net prisipažino pats vartoja jį, nepaisydamas FDA perspėjimų. Moksliniai tyrimai įrodė, kad šis preparatas koronoviruso neveikia. Hidroksichlorchinoną reklamavusi gydytoja ir pastorė Stella Immanuel, gydytojų sprendimą Trumpą gydyti „kažin kokia eksperimentine kvailyste iš antikūnų“ kategoriškai sukritikavo:

 

„Kad ir kas šį sprendimą priėmė, jam reikia duoti į snukį“, – parašė ji tviteryje.

Be Regeneron kokteilio, prezidentas vartoja cinką, vitaminą D, famotidiną, melatoniną ir aspiriną, pranešė Baltųjų Rūmų terapeutas gydytojas Sean Conley. Kiek vėliau jis papasakojo žiniasklaidai, kad „pasikonsultavę su ekspertais, nutarėme pradėti gydymą remedisiviru“, nes tyrimai parodė, kad šis eksperimentinis kompanijos Gilead vaistas gali sutrumpinti ligos trukmę.

Įdomu stebėti, kaip į pranešimus apie prezidento diagnozę sureagavo protrumpiški dešinieji konspirologai. DeAnna Lorraine, kurios raginimą atleisti A. Fauci savo laiku Trumpas netgi persiuntė, spėja, kad prezidento priešai „virusu padengė mikrofonus“, kuriuos jis naudojo per debatus.

Argi niekam nekeista, kad iš žymių demokratų virusas nieko nepakirto, kai tuo tarpu užsikrėtusių respublikonų sąrašas tik ilgėja?

QAnon sąmokslo teorijos šalininkai, priešingai, Trumpo užsikrėtimą laiko gera naujiena. Šios teorijos fanatai įsitikinę, kad Trumpas slapta kariauja su „kanibalų-pedofilų gauja iš demokratų partijos“ ir galiausiai atliks savo politinių priešų „kruviną išvalymą“. O dabartinė hospitalizacija – tik priedanga jų taip nekantriai laukiamiems masiniams areštams ir bausmėms.

 

Trumpas yra rizikos grupėje – pagal amžių ir KMI (pagal šį kriterijų jis patenka į nutukusių grupę). Beje.prezidento šalininkai ir toliau tvirtina, kad jo sveikata stipri. Radijo laidų vedėjas Rush Limbaugh eteryje pasakė: „Na, taip, jis turi papildomo svorio, tačiau jis ne toks nutukęs“. Urologas ir dažnas Fox News programų svečias David Samadi pažymėjo, kad išgyvenimo nuo COVID-19 rodiklis Trumpo amžiuje yra 94,6%. Tačiau sprendžiant iš jo jėgos ir ištvermės, jis Trumpą pastatytų į 20–49 metų gretą.


republic.ru

(7)
(18)
(-11)

Komentarai ()