Stebėtina - daugybė šiandieninių milijardinių kompanijų buvo įkurtos būtent tokioje vietoje  (1)

Ką bendro turi „Lotus“, „Apple“, „Amazon“, „Walt Disney“, „Yankee Candles“, „Google“, HP, „Harley-Davidson“ ir daug kitų labai garsių kompanijų? Jas sieja įkūrimo vieta. Tik kodėl?


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Akivaizdu, kad šios kompanijos nebuvo įkurtos tame pačiame miestelyje. Tiesą sakant, jos nebuvo sukurtos net toje pačioje šalyje - „Lotus“ yra britų automobilių gamintojas. Tai kaip jas sieja panaši istorijos pradžia? Visos šios milijardinės kompanijos buvo įkurtos garažuose.

Ir tai net nėra pilnas sąrašas - jį būtų galima plėsti ir plėsti. Šimtai dabar garsių kompanijų buvo įkurtos įvairiose pašiūrėse, garažuose, sandėliukuose. Ir tai nėra tik sutapimas - garažas iš tikrųjų yra puiki vieta verslo pradžiai. Tik kodėl?

Amerikietiški garažai (dauguma tų kompanijų yra amerikietiškos) įprastai turi sąlyginai lygias grindis ir neblogą elektros instaliaciją. Tai reiškia, kad garažui virstant biuru nereikia didelių papildomų investicijų ar nuolatinių pokyčių. Garažas yra didelė atvira erdvė, kurią greitai galima paversti biuru, sandėliuku ar net gamybinėmis patalpomis. Furgonai gali lengvai pristatyti ir išvežti įvairius daiktus.

 

Svarbiausia - garažas yra pigiai išlaikoma erdvė. „Google“ nuomojosi savo pirmąjį garažą iš Susan Wojcicki. Pigi erdvė suteikė kompanijai galimybę būti šalia kitų technologijų įmonių ir tuo pačiu nešvaistyti savo pradinių investicijų. Tačiau dauguma žmonių verslus pradeda garažuose todėl, kad juos jau turi šalia savo namų.

Jeffas Bezosas „Amazon“ kompaniją taip pat įkūrė savo garaže. Vietos čia buvo tiek mažai, kad susitikimus jis organizuodavo kitur - dažnai „Barnes & Noble“ knygyne. Kai įkūrė „Amazon“ Bezosas jau buvo garsus finansų ir technologijų rinkos ryklys - būdamas 30 jis tapo vienu jauniausių viceprezidentų Volstryte.

 

Galbūt ta garažinė pradžia yra tik įdomus faktas, tačiau kartu tai gali būti ir pamoka tiems, kurie mano, kad negali pradėti vystyti savo verslo (ar kitokios idėjos) dėl to, kad neturi tam idealiai tinkančių sąlygų. Tūkstančiai sėkmingų verslininkų savo imperijas sukūrė iš nieko. Tiksliau - iš garažo ir entuziazmo. Kai (jei?) vėl turėsite dirbti iš namų, pagalvokite, ar tai nėra gera proga pradėti šį tą naujo.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Technologijos.lt
(10)
(4)
(6)

Komentarai (1)