Plokščiažemininkas įstojo į karinį jūrų laivyną vien tam, kad įsitikintų, jog Žemė plokščia – viskas baigėsi ne taip, kaip planavo (Video)  ()

Pastaruoju metu, ypač šiais neramiais laikais, daug žmonių pasineria į sąmokslo teorijas, pavyzdžiui, kad Žemė nėra apvali, o NASA slepia šį faktą siekdama pelno.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Vienoje socialinės platformos „Reddit“ temoje buvę plokščiažemininkai ir juos pažįstantys žmonės pasidalino savo patirtimis, kurios galiausiai privertė juos suprasti, kad jie stovi ant Žemės rutulio, o ne ant blyno.

Daugumai plokščiažemininkų jų įsitikinimai baigėsi, kai teorija neatitiko patirties, kurią jie turėjo patys, ar kitų faktų, kuriuos jie žino apie pasaulį.

„Turiu pažįstamą, kurį sutikau kariniame jūrų laivyne, kuris įstojo į laivyną vien tam, kad pamatytų, jog būnant jūroje Žemė, jo manymu, yra plokščia“, - „Reddit“ temoje pasakojo vienas vartotojas.

 

„Kiekvieną dieną jis kelis kartus per dieną nustatydavo laivo buvimo vietą, greitį, kryptį ir kitus parametrus, kad galėtų sudaryti laivo kelio žemėlapį. Galų gale jis suprato, kad laivo kelias būtų neįmanomas, jei Žemė būtų plokščia, atsižvelgiant į jų įveiktą atstumą ir greitį“,  - tęsė internautas.

Vyrui, matyt, kilo įtarimas, kad Žemė iš tikrųjų yra apvali, tačiau, prieš spėdamas imtis prieš kelis šimtmečius mokslininkų atliktų veiksmų ir pats tai išsiaiškinti, jo vadovaujantis pareigūnas „įrodė esant Žemės linkį paduodamas žiūronus ir paaiškindamas, kad jei Žemė būtų plokščia, jis turėtų matyti žemę, link kurios jie plaukia. Tačiau plokščiažemininkas už horizonto nieko nematė. Po šio įvykio jis buvo įsitikinęs, kad klydo dėl Žemės plokštumo".

 

Dabar pagal įstojimo sutartį, buvęs plokščiažemininkas turės atitarnauti jūrų laivyne mažiausiai ketverius  metus, pasiekęs visiškai priešingą tikslą, kurio siekė.

Kitoje istorijoje, vienas plokščiažemininkas tą patį atradimą, kad Žemė apvali, padarė žiūrėdamas vaizdo įrašą internete.

„Pamačiau eksperimento vaizdo įrašą, kai viena grupė nuskrido sraigtasparniu toli už vandenyno, o kita grupė jį stebėjo galingu teleskopu, kai sraigtasparnis lėtai dingo už horizonto. Tuo etapu mano visi įsitikinimai baigėsi", pasakojo buvęs plokščiažemininkas.

Video, kuriame pasitelkus sraigstasparnį ir teleskopą, paneigiama plokščiažemininkų teorija:

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Technologijos.lt
(53)
(6)
(47)

Komentarai ()