Kraują stingdantis vaizdas: užfiksavo, kaip lokys slidinėjimo kurorte vijosi slidininką (Video)  ()

„Greičiau, greičiau! Skubėk, lokys tave vejasi“, – šaukė vienas slidinėjimo kurorto Rumunijoje lankytojas, pamatęs kraują stingdančią situaciją. Predeal kurorte, netoli Brasovo, lokys pradėjo vytis nuo kalno čiuožiantį slidininką.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Iš filmuotos medžiagos matyti, kad nuo kalno leidosi tik vienas slidininkas, o netoliese jam iš paskos bėgo galingas gyvūnas. Per sekundę žiauria nelaime galėjusią virsti situaciją saugiu atstumu stebėjo keltais į kalną besikeliantys kiti kurorto lankytojai.

Jie ir įspėjo slidininką, kad jį iš nugaros vejasi lokys. „Greičiau, greičiau! Skubėk, lokys tave vejasi! Greičiau! Dieve, neatsisuk“, – Rumunijos žiniasklaida cituoja, ką šaukė vienas liudininkas.

 

Laimei, slidininkas neprarado blaivaus proto net ir matydamas prie jo artėjantį žvėrį. Jis numetė savo kuprinę, kad nukreiptų laikinio gyvūno dėmesį. Viename iš internete išplitusių vaizdo įrašų matyti, kad tai pavyko – lokys sustojo pauostyti jam numesto daikto. Tuo metu slidininkas galėjo atitolti nuo gyvūno ir pasiekti saugią vietą. Jam nieko nenutiko.

 

 

Greitą vyro reakciją gyrė ir pareigūnai. Būtent pamatęs kuprinę, jis prarado susidomėjimą žmogumi.

Pareigūnai tądien gavo tris pranešimus apie netoli žmonių pastebėtus lokius. Dukart pranešimai gauti iš Clabucet kurorto, vienas – iš Predeal. Pareigūnai reagavo į pranešimus, tačiau jiems besiartinant gyvūnas pabėgo į mišką.

Rumunijoje gyvena didžiausia rudųjų lokių populiacija Europos Sąjungoje – jų čia priskaičiuojama apie 6 tūkst.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: 15min.lt
(24)
(3)
(21)

Komentarai ()