Komendanto valandą sulaužiusiam filipiniečiui - 300 pritūpimų bausmė: jos vykdymas baigėsi tragiškai  ()

28 metų amžiaus vyras kaimo policijos buvo sulaikytas kai išėjo nusipirkti vandens draudžiamomis valandomis.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Jo šeima pasakoja, kad kaimelio sargybiniai už bausmę sulaužius karantino taisykles liepė jam padaryti 300 pritūpimų, kas baigėsi vyro mirtimi.

Darrenas Manaogas Peñaredondo buvo sugauras perkantis vandenį po 18 val. vakaro, taip pažeisdamas Cheneral Triaso mieste nustatytas koronaviruso pandemijos suvaldymui skirtas taisykles. Kavitė provincijoje, kurioje yra šis miestas, paskelbta komendanto valanda nuo 18 val. vakaro 5 val. ryto.

D.M.Peñaredondo partnerė Reichelyn Balce žurnalistams pasakojo, kad jis ir dar vienas vyras buvo nuvesti į aikštę prieš savivaldybės pastatą ir jiems buvo liepta daryti intensyvius sportinius pratimus. Iš pradžių jie turėjo pratimą pakartoti 100 kartų.

Abu vyrai turėjo bausmę pradėti iš pradžių, jei pritūpimus atliko nevienodu tempu. Galiausiai jiems buvo liepta pratimą atlikti 300 kartų, rašė R.Balce savo „Facebook“ paskyroje.

 

Moteris rašė, kad D.M.Peñaredondo namo grįžo 8 val. ryto ir vos galėjo judėti be kitų pagalbos, nes buvo labai nuvargęs. Jis draugei pripažino, kad kelis kartus nugriuvo atlikdamas bausmę.

„Visą dieną jis vos paėjo, galėjo tik ropoti“, – rašė moteris. Vėliau tą dieną jam prasidėjo traukuliai ir sustojo širdis. Vieną kartą jį pavyko trumpam atgaivinti, bet 10 val. tą vakarą jis mirė.

Miesto policijos vadas leitenantas pulkininkas Marlo Nillo Solero žurnalistams teigė, kad tokios bausmės karantino pažeidėjams nėra taikomos.

 

„Atvirkščiai, mes vedame jiems paskaitas“, – tvirtino jis.

Miesto meras Antonio Ferreras „Facebook“ patvirtino, kad įvykis tiriamas.

„Sudie, broli, mes tave labai mylime, – rašė R.Balce. – Mes neleisime, kad už tavo mirtį nebūtų įvykdytas teisingumas.“

Fipipinų valdžia pratęsė visuotinį karantiną po to, kai koronavirusu sergantys pacientai užplūdo ligonines sostinėje ir aplinkiniuose rajonuose.

Šalyje patvirtinti daugiau, nei 795 tūkst. atvejų ir 13425 mirtys. Tai yra aukščiausi skaičiai visoje pietryčių Azijoje po Indonezijos.

Parengta pagal „The Guardian“ inf.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Lrytas.lt
Lrytas.lt
(6)
(7)
(-1)

Komentarai ()