Kinijos elektronikos parduotuvė „GearBest“ – ant bankroto ribos: kas nutiko, kiek tai rimta ir ko geriau nedaryti?  (4)

Kinijos elektronikos parduotuvė „GearBest“ ilgą laiką buvo „AliExpress“ konkurentė, kurios paslaugomis mėgo naudotis ir lietuviai. Tačiau dabar lietuvių pamėgta internetinė parduotuvė stovi ant bankroto slenksčio. Kas nutiko?


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

„Gearbest“ nemokumas

„Globalgrowe Ecommerce“ grupė buvo įkurta 2007 m. ir buvo įtraukta į biržos prekybos sąrašus nuo 2014 m. Bendrovės būstinė yra Šendžene, joje dirba daugiau nei 3000 darbuotojų, o akcijų rinkos vertė viršija 3 mlrd. JAV dolerių.

„GearBest“ yra po „Globalgrowe Ecommerce“ grupės sparnu. Po juo yra ir kitos Kinijoje gerai žinomos internetinės parduotuvės, tokios kaip „Zaful“, „Shein“ ir „Patoxun“. Kovo mėnesį „Patoxun“ buvo parduota už 2,2 mlrd. juanių (daugiau nei 286 mln. eurų) kelioms įmonėms, įskaitant „Xiaomi“. Pardavus „Patoxun“, gegužę savarankiškai pradėjo veikti „Zaful“.

Taigi, metai iš tiesų buvo nelengvi. Pandemija, vadovų ir darbuotojų kaita – visa tai bendrovę privedė prie bankroto. O „GearBest“, negaudama finansavimo, taip pat pasitinka savo liūdną likimą.

Netekus finansavimo, „GearBest“ parduotuvė negebėjo pasiūlyti gerų kainų, o nemokamo pristatymo paslaugos atsisakymas taip pat neišsprendė problemos. Negana to, atsirado problemų ir tiekimo grandinėje – „Gearbest“ kaltinta dėl nemokumo.

Kiek tai rimta?

Ši naujiena dar labai šviežia, tad kol kas nežinoma, kokiu mastu bus tęsiamos bankroto procedūros, ar bus galima susitarti su banku.

Taip pat pastebėjome, kad „GearBest“ jau kurį laiką nebeveikia taip, kaip anksčiau. Užsienio klientai teigia gaunantys tuščias siuntinių pakuotes, prastai vertina klientų aptarnavimą. Pastaruoju metu „GearBest“ produktai nepasižymi geromis kainomis, kurias šiuo metu siūlo kitos parduotuvės, tokios kaip „DHgate“, „Banggood“ ar „Geekbuying“.

Taigi, trumpai tariant, jeigu šiuo metu planuojate pirkti iš „Gearbest“ – nepirkite! Paskelbtas bankrotas nieko gero nežada, tad užsakytų prekių galite ir nesulaukti.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(79)
(4)
(75)

Komentarai (4)