Elonas Muskas: „leisti žmonėms gyventi ilgiau arba amžinai – gali būti labai bloga idėja“  (26)

„Mums svarbu mirti, nes dažniausiai žmonės nekeičia savo nuomonės, jie tiesiog miršta.“


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Duodamas interviu „The Wall Street Journal“ vadovų tarybos viršūnių susitikime Muskas perspėjo, kad leisti žmonėms gyventi ilgiau arba, tikėtina, amžinai, naudojant naujas technologijas, iš tikrųjų gali būti labai bloga idėja.

„Mums svarbu mirti, nes dažniausiai žmonės nekeičia savo nuomonės, jie tiesiog miršta“, – renginyje sakė Muskas. „Jei gyvensime amžinai, galime tapti labai sustabarėjusia visuomene, kurioje naujos idėjos nebūtų sėkmingos“.

Muskas taip pat pridūrė, kad „nežino jokios slaptos technologijos, skirtos kovoti su senėjimu“.

Jo idėjos neturėtų nieko stebinti. Muskas yra idėjų žmogus, labai daug naudos gavęs siekiant naujovių ir pokyčių – į gerąją ar blogąją pusę. Jo pasaulyje nėra vietos griežtoms ir pasenusioms mąstymo linijoms.

Tai taip pat paaiškina jo nuolatines pastangas atsispirti JAV reguliavimo institucijoms, kurios vis atidžiau stebi jo veiklą. Ši žinia taip pat pasirodė po to, kai anksčiau šį mėnesį paragino JAV vyriausybės lyderiams nustatyti „amžiaus ribą“.

Muskas renginyje taip pat tvirtino, kad „sparčiai mažėjantis gimstamumas“ pasauliniu mastu yra „vienas didžiausių pavojų civilizacijai“.

Kitaip tariant, leidus žmonėms gyventi ilgiau, visuomenė sparčiai sentų, o tai lemtų tolesnį gimstamumo mažėjimą, nes mažiau žmonių galėtų ir norėtų susilaukti vaikų.

Tai toli gražu ne pirmas kartas, kai Muskas įspėja, kad mažėjantis gyventojų skaičius gali būti mūsų žlugimo priežastis. Anksčiau šiais metais jis pasišaipė iš kolegos, kosmoso kompanijos savininko, milijardieriaus Jeffo Bezoso, investavusio milijonus į paslaptingus kovos su senėjimu tyrimus Silicio slėnyje.

 

„Ir jei tai nepadės, jis paduos mirtį į teismą!“ – Muskas tuo metu pašaipiai pridūrė, turėdamas omenyje Bezoso polinkį bylinėtis.

Nepaisant visų įmantrybių ir niūrių komentarų praeityje, Musko įspėjimai nėra iš piršto laužti. Gimstamumas iš tiesų mažėja visame pasaulyje, o COVID-19 pandemija tik sustiprino šią tendenciją.

 

Netgi Kinija, daugiausiai gyventojų turinti šalis pasaulyje, susidūrė su staigiu gimstamumo sumažėjimu, todėl lyderiai ėmė skambinti pavojaus varpais.

Žmonija tikrai gali susidurti su populiacijos nuosmukiu ir, pasak ekspertų, jis gali prasidėti dar iki 2100 m.

Bet ar tai tikrai blogai, dar reikia pamatyti. Ekonominis mažėjančios darbo jėgos poveikis gali būti savaime aiškus, tačiau atsižvelgiant į nepaprastai žalingą mūsų rūšies pėdsaką Žemės planetoje, tai gal ir nėra toks blogas dalykas.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(29)
(4)
(25)

Komentarai (26)