Televizijos gurmanams: Japonijoje sukurtas laižomasis ekranas (Video)  ()

Profesorius iš Japonijos sukūrė laižomo televizoriaus ekrano prototipą, kuriuo galima imituoti maisto skonį, dar žingsniu priartindamas multisensorinį žiūrėjimo potyrį.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Taste the TV (TTTV) įrenginyje yra karuselė iš 10 bakelių su įvairiais skoniais, kuriuos įvairiomis kombinacijomis purškiant, išgaunamas konkretaus maisto skonis. Tuomet mėginys ant higieninės plėvelės slenka plokščiu televizoriaus ekranu, kad žiūrovai galėtų paragauti.

COVID-19 eroje tokia technologija gali praturtinti žmonių ryšius ir santykius su išoriniu pasauliu, sako Meiji universiteto profesorius Homei Miyashita.

„Tikslas yra suteikti žmonėms galimybę patirti kažką panašaus į valgymą restorane kitame pasaulio krašte, nė nekeliant kojos iš namų,“ sakė jis.

Miyashita darbuojas su maždaug trisdešimties studentų komanda, jau pagaminusia įvairiausių su skoniu susijusių įrenginių, tarp kurių ir šakutė, pasodrinanti ja valgomą maistą. Jis sakė sukūręs TTTV prototipą per pastaruosius metus ir kad komercinė versija turėtų kainuoti apie 100 000O¥(875$).

Potencialiai tai galėtų būti panaudojama nuotoliniam someljė ir virėjų mokymui, ragavimo žaidimams ir viktorinoms, sakė jis.

Miyashita taip pat bendravo su kompanijomis apie jo purškimo technologijos panaudojimą prietaisuose, kurie suteiktų picos ar šokolado skonį skrudintai duonai.

Jis taip pat tikisi sukurti platformą, kurioje būtų galima parsisiųsti skonių iš viso pasaulio ir mėgautis jais panašiai, kaip dabar mėgaujamės muzika.

Viena iš Meiji studenčių demonstravo TTTV reporteriams, pasakydama ekranui, kad nori paragauti saldaus šokolado. Po kelių bandymų automatinis balsas pakartojo užsakymą ir skonio purkštukai padengė plastiko plėvelę bandiniu.

 

 

„Tai primena pienišką šokoladą,“ sakė jis. „Jis saldus kaip šokoladinis padažas.“

Rikako Murayama and Rocky Swift
www.reuters.com

(1$= 114,1900¥)

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: www.technologijos.lt
(3)
(6)
(-3)

Komentarai ()