Neįprasta skylė Estijos miške tapo pasauline sensacija: kas tai – hobito ola, vartai Tvin Pykse, NASA eksperimentų rezultatas ar ateivių paliktas pėdsakas?  ()

Šių metų spalį tviterio naudotojas Qenny Qrampus išpublikavo tviteryje idealaus apskritimo tankiame miške nuotrauką, prie jos parašė klausimą: „Kas pavaizduota nuotraukoje?“ Daugiau jokių paaiškinimų ar užuominų nebuvo pateikta.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Nuotrauka tapo sensacija, ją per parą peržiūrėjo 10 mln. kartų. Žmonės iš viso pasaulio mėgino įminti mįslę, kas tai – hobito ola, vartai Tvin Pykse, NASA eksperimentų rezultatas ar ateivių paliktas pėdsakas? Japonijoje pagalvojo, kad anga susijusi su Totoro miško saugotoju, garsiu japonų anime filmuko personažu.

Gana greitai įrašą tviteryje pamatė suomio dailininko Antti Laitineno draugai ir paaiškino, kas yra kūrinio nuotraukoje autorius ir kur yra ši neįprasta skylė.

Pasirodo, dar 2018 m. nedidelėje gyvenvietėje Estijos pietuose Antti Laitinenas su sodininko sekatoriumi iškarpė tarp miško medžių idealų apskritimą, kurio skersmuo – 4,5 metro. Idealiai apskritą formą padėjo sukurti prie medžio prikalta ir aplink savo ašį besisukanti matavimui skirta lazda.

Autorius teigė dirbęs savaitę. Jo kūrinys tapo serijos „Sulaužyto landšafto“ dalimi.

„Pagalvojau – kodėl nesukūrus savotiško lango, pro kurį galima žvilgtelėti į tankų eglių mišką. Į jį nepatenka šviesa, todėl viskas – rudų tonų. Aš norėjau suskaidyti peizažą, išimti iš jo dalelę ir sukurti nerealistinį įspūdį“, – pasakojo kūrėjas.

Po publikacijos tviteryje autorius stipriai išpopuliarėjo.

„Įprastai mano svetainėje per dieną apsilanko keli lankytojai, o dabar jų tūkstantį kartų padaugėjo. Mano paskyroje instagrame kasdien daugėja sekėjų“, – teigė jis. Autoriaus svetainę rasite čia.

 

 

 

 

 

Antti Laitinenas garsėja kūriniais, kuriais priešinasi gamtos jėgoms: jis stato salą Baltijos jūroje iš smėlio maišų, plaukia į Estiją savadarbiu plaustu ir kt.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: delfi.lt
(41)
(8)
(33)

Komentarai ()