[Žinios trumpai] Rusijos propagandistams fantazijos netrūksta – platina vaizdo įrašus, kuriuose Zelenskis kalba su Musku, o šalia kokainas (Video)  ()

Du netikri vaizdo įrašai, kuriuose Ukrainos prezidentas Volodymyras Zelenskis vaizduojamas kaip kokaino vartotojas, buvo išplatinti per prorusiškus „Telegram“ kanalus ir karines grupes socialiniuose tinkluose.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Zelenskis pasirodo pirmame vaizdo įraše, kai kalbasi su Elonu Musku vaizdo skambučio metu. Ant jo stalo pasirodo kreditinė kortelė ir išbarstyti milteliai, rodantys kokainą.

Vaizdai sekmadienį buvo išplatinti per „Telegram“ kanalą „Specialioji operacija Ukrainoje. Tikros naujienos“.

Vienas iš kanalo administratorių rašė: „Nežinome, ar tai montažas, ar Zelenskio operatorius taip pat buvo apsvaigęs nuo narkotikų ir nepastebėjo, kai kadre pagavo kokainą“.

Originalus vaizdo įrašas Zelenskio „Instagram“ puslapyje buvo pasidalytas kovo 6 d., matyti, kad pokalbio su Musku metu Ukrainos lyderio biure erdvė buvo tuščia.

Kitas netikras vaizdo įrašas, plintantis socialiniuose tinkluose, apima įvairius kadrus iš 2019 metų sausio mėnesio interviu su Zelenskiu Ukrainos naujienų stočiai „Pravda“. 

 

„Ką manai apie kokainą?“ paklausė žurnalistas. „Nuostabu! Nuostabu! Tai suteikia žmonėms energijos visai dienai“, – pagal netikro vaizdo įrašo subtitrus sako Zelenskis.  

Vaizdo įrašas, kuris socialiniame tinkle „Twitter“ buvo peržiūrėtas 42 000 kartų, buvo paskelbtas su žinute: „Vaizdo įrašas apie Ukrainos prezidentą Zelenskį tariamai giriantį kokainą“.

 

Tačiau, kaip teigia naujienų agentūra „Associated Press“, filmuota medžiaga iš vaizdo įrašo buvo suredaguota iš konteksto.

 

Tiesą sakant, Zelenskis interviu metu neigė vartojęs kokainą ir kalbėjo apie savo rytinę mankštą ir pomėgį kavai.  

„Narkotikų nevartoju“, – paklaustas, ar vartoja narkotikus, atsakė Zelenskis.  „Geriu kavą, nes esu nuo jos priklausomas. Aš labai mėgstu kavą, tiesa“, – sakė Ukrainos vadovas.  „7 ryto atsibundu, išvedu šunį į lauką ir judu. Kokia judesio nauda? Energijos visai dienai, rekomenduoju visiems“, – pridūrė jis, rašo „ Business Insider“.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(4)
(2)
(2)

Komentarai ()